Κυριακή , Μάρτιος 7 2021
elen
Home / Galleries / Πλατανάκια-Αηδόνια

Πλατανάκια-Αηδόνια

Πριν το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος, στη βόρεια Σάμο, υπάρχει ο δρόμος που οδηγεί προς το χωριό Μανωλάτες. Σας παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί στη διαδρομή οδηγώντας αργά, όχι γιατί διατρέχετε κίνδυνο, αλλά γιατί πρέπει να δείτε το εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο που οδηγεί στα Πλατακάκια και τα Αηδόνια! Ταξιδεύουμε μέσα από ένα πλατανόδασος στην Κοιλάδα των αηδονιών, όπου αυτά τα θρυλικά ωδικά πτηνά μπορούν συχνά να ακουστούν να τραγουδούν ψηλά στα δέντρα κατά μήκος του ποταμού. Μια όαση δροσιάς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, θα σταθούμε εδώ εν συντομία για να απολαύσετε μια φανταστική θέα.

Στην κοιλάδα των Αηδονιών στη Σάμο ο ήλιος κρύβεται στις πυκνές φυλωσσιές του δάσους και τ’ αηδόνια δεν αφήνουν περιθώρια για άλλους ήχους.
Και το τρεχούμενο νερό …υποκλίνεται στην μελωδία τους.
 Τα αγέρωχα πλατάνια σε θωρούν …αφ’ υψηλού και δεσπόζουν στην κατάφυτη ρεματιά, που ξετυλίγεται μπροστά σου σαν μια όαση ήχων και χρωμάτων, κελαδησμών και ησυχίας από τους συνήθεις του κόσμου θορύβους.

Από την ονομασία, η περιοχή είναι κατάφυτη από αιωνόβια πλατάνια και στο αριστερό του δρόμου κατηφορίζει ένα ποτάμι που ξεκινά από το χωριό Άμπελος. Πρέπει να κάνετε αρκετές στάσεις, να μπείτε (κυριολεκτικά) στη φύση της όχθης του ποταμού και να σταματήσετε για ανάσες θέας, αναψυκτικό ή καφέ στα δυο κοντικά μαγαζιά, το “Παλατάκι” και τα “Αηδόνια”. Συνεχίστε τη διαδρομή προς τους Μανωλάτες και θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα. Οι φωτογραφικές μηχανές πρέπει να είναι οπλισμένες!

Check Also

Ημέρα Βουνού την Κυριακή και το isamos.gr σας προτείνει διαδρομές!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού στις 11 Δεκέμβρη, η οποία καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. …