Κυριακή , Μάρτιος 7 2021
elen
Home / Galleries / Οδοιπορικό στην Παναγία Μακρινή του Κέρκη. (Φωτογραφίες)

Οδοιπορικό στην Παναγία Μακρινή του Κέρκη. (Φωτογραφίες)

Ο Κέρκης είναι ένα όμορφο βουνό. Άγριο, αλλά συνάμα όμορφο! Χαίρεσαι να το ανεβαίνεις και η πεζοπορία μέχρι την Παναγία τη Μακρινή είναι μια απόλαυση!

Μια Κυριακή πρωί με ένα ενοικασμένο τζιπ ξεκινήσαμε από το Βαθύ για το χωριό Καλλιθέα και την Παναγία Μακρινή.
Οδηγώντας αργά για να απολαύσουμε τη διαδρομή φιάσαμε στην Καλλιθέα σε μιάμιση ώρα περίπου και πήραμε το χωματόδρομο που ανεβαίνει στον Κέρκη.
Για δρόμος …ορειβασίας είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά απαραίτητο είναι όχημα τύπου τζιπ με το οποίο πολλές φορές καταφεύγαμε παρατεταμένα στην πρώτη ταχύτητα.. Η διαδρομή είναι εκπληκτική μέσα στο πυκνό δάσος και σας συστήνουμε να την κάνετε όλη πεζοπορία, άλλωστε είναι ακριβώς πέντε χιλιόμετρα και θα τα διανύσετε εύκολα αποζημιωνένοι από την ομορφιά της άγριας φύσης.

Θα περάσετε από το εξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης και θα μείνετε αναγκαστικά να το απολαύσετε. Στο τέλος δε αυτού του χωματόδρομου, ακολουθεί μια ανάβαση περίπου πεντακοσίων μέτρων (θα σας φανεί μεγαλύτερη) μέσα σε μονοπάτι που είναι πολύ καλά συντηρημένο και με συνεχείς ενδείξεις σε σχήμα σταυρού για να μη χαθείτε.

Και.. φθάνοντας στην Παναγία Μακρινή θα νοιώσετε γιατί άξιζε τελικά η διαδρομή σας!
Η εκκλησία είναι χτισμένη μέσα σε σπηλιά και απαστράπτει κατάλευκη όπως είναι. Η θέα από την υπερηψωμένη αυλή της είναι θεϊκή έτσι ώστε κανείς ταπεινός φωτογραφικός φακός δεν μπορεί να αποτυπώσει! Ακόμη και η ματιά δυσκολεύεται να συλλάβει και να χωρέσει ότι συμβαίνει εκεί.

Η γαλήνη και η ηρεμία συνοδεύει και την επίσκεψη μέσα στη λιτή αλλά περιποιημένη εκκλησία και κανείς νοιώθει την έντονη ανάγκη να προσευχηθεί.
Πήραμε μερικές ακόμα μεγάλες ανάσες οξυγόνου, καθίσαμε στα ξύλινα παγκάκια να ξεϊδρώσουμε και πλήρεις εικόνων έκστασης, πήραμε τον αντίστρογο δρόμο της επιστροφής..

Θα ξαναπάμε; Φυσικά! Δεν χορταίνεις τη διαδρομή με μιά μόνο φορά…

Check Also

Πάμε Σάμο για διακοπές, αλλιώς!

Διακοπές στη Σάμο αλλιώς! Η Σάμος είναι το νησί όπου βασιλεύουν ο θρύλος και η …

2 Σχόλια

  1. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *