Τρίτη , Μάρτιος 31 2020
elen
Home / Παραλίες / Παραλία Πεταλίδες

Παραλία Πεταλίδες

Η παραλία Πεταλίδες βρίσκεται στην περιοχή Κουρούντερε μετά το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος.

Δεν είναι οργανωμένη αλλά έχει κατακάθαρα νερά αφού ο εθελοντικός καθαρισμός βυθού Σάμου οργανώνει καθε χρόνο, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Αμπέλου και τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου να απομακρίνει σκουπιδία, πέτρες και ξύλα απο τις χειμωνιάτικες μπόρες.

Το όνομα Πεταλίδες  είναι η κοινή ονομασία γαστερόποδων μαλακίων που ανήκουν στην οικογένεια των Πατελλιδών. Το γνωστότερο είδος είναι το εδώδιμο Patella cerulea, που ζει και στις ελληνικές ακτές. Το όστρακό της έχει σχήμα κώνου και ακτινωτές προεξοχές στην εξώτερη επιφάνειά του. Στην περιφέρειά του έχει δόντια και στο εσωτερικό του έχει γαλάζιους ιριδισμούς. Οι πεταλίδες προσκολλώνται στους βράχους, όπως τα μύδια και τα στρείδια, και για να προστατεύονται από την ξηρασία στη διάρκεια της αμπώτιδας προσαρμόζουν καλά το όστρακό τους στα βράχια, σκάβοντας ένα μικρό κοίλωμα. Όταν γίνεται πλημμυρίδα, μετακινούνται έρποντας και μετά επιστρέφουν στη θέση τους. Μπορείτε λοιπόν να γίνεται ψαράδες για λίγο και να απολάυσετε ένα μεζέ από πεταλλίδες με την παρέα σας..

Πάρτε ένα καφεδάκι, ένα σνακ και το βιβλίο σας  και απολαύστε το μπάνιο σας με παρέα ή και μόνη σας αφού η παραλία  ενδείκνυται για μοναχικούς ανθρώπους. Αν και βρίσκεται δίπλα στον εθνικό δρόμο και κοντά στο χωρίο Άγιος Κωνσταντίνος μπορεί κανείς να κολυμπήσει επιλέγοντας είτε το βαθύ πέλαγος, είτε πλέοντας πλάϊ σε βράχους με πανέμορφο βυθό νοιώθοντας τη μοναχικότητα της θάλασσας..Στο Βάθος της θάλασσας φαίνονται τα παράλια της Τουρκίας.

{google_map}37.80941, 26.77820|zoom:14|width:100%|height:300|{/google_map} Η παραλία Πεταλίδες βρίσκεται στην περιοχή Κουρούντερε μετά το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος. Δεν είναι οργανωμένη αλλά έχει κατακάθαρα νερά αφού ο εθελοντικός καθαρισμός βυθού Σάμου οργανώνει καθε χρόνο, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Αμπέλου και τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου να απομακρίνει σκουπιδία, πέτρες και ξύλα απο τις χειμωνιάτικες μπόρες. Το όνομα Πεταλίδες  είναι η κοινή ονομασία γαστερόποδων μαλακίων που ανήκουν στην οικογένεια των Πατελλιδών. Το γνωστότερο είδος είναι το εδώδιμο Patella cerulea, που ζει και στις ελληνικές ακτές. Το όστρακό της έχει σχήμα κώνου και ακτινωτές προεξοχές στην εξώτερη επιφάνειά του. Στην περιφέρειά του έχει δόντια και…

Παραλία Πεταλίδες. Βαθμολογία

Πρόσβαση: Αυτοκίνητο, πόδια - 63%
Έδαφος παραλίας: Βότσαλο - 76%
Εσωτερικό παραλίας:Άμμος, Βότσαλο - 58%
Ομπρέλλες - Ξαπλώστρες: Οχι - 0%
Μπαρ και καφέ μπαρ: Οχι - 0%
Εστιατόριο: Οχι - 0%
Βάθος βυθού: Βαθύς - 74%
Αίσθηση νερού: Κρύο - 77%
Αέρας - Κυματισμός: Αρκετά κύματα - 72%

47%

Βαθμός

Έχει κατακάθαρα νερά και ενδείκνυται για μοναχικούς. Δώστε τη δική σας βαθμολογία.

Like
User Rating: 2.53 ( 2 votes)

Check Also

Κασονήσι: Εκεί ο Παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει! (Video)

Κασονήσι Σάμου: Απέραντο γαλάζιο στον επίγειο παράδεισο. Το Κασονήσι βρίσκεται στην ανατολική Σάμο απέναντι απά …