Κυριακή , Ιανουάριος 24 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Αφιερώματα / Πού να πάω για μπάνιο; Έχω ένα δίλημμα.

Πού να πάω για μπάνιο; Έχω ένα δίλημμα.

Οκτώ διαφορετικές προτάσεις για μπάνιο και βουτιές σε παραλίες που καλύπτουν όλα τα γούστα στις ακτές της Σάμου. Η Σαμιώτικη ακτογραμμή δίνει  ποικιλία επιλογών για να καλύψει κάθε κολυμβητικό γούστο. Κι εμείς παρακάτω έχουμε τις κατάλληλες παραλίες για να διαλέξετε ποιά σας ταιριάζει.

Potokaki Beach, παραλία Ποτοκάκι
Potokaki Beach,παραλία Ποτοκάκι

Αν θέλετε κοντινές στην πρωτεύουσα λύσεις…

Ιδανικές για όσους  δεν θέλουν να οδηγήσουν πάνω από μισή ώρα, οι νότιες παραλίες του Πυθαγορείου, της Μυκάλης, του Ποτοκακίου, μέχρι και του Ηραίου. Έχουν κριθεί καθαρές και κατάλληλες για κολύμπι στις φετινές μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ.
Από τις βόρειες, οι πασίγνωστες Κοκκάρι, Λεμονάκια, Τσαμαδού και οριακά η Τσάμπου.

Αν ψάχνετε οικογενειακές γωνιές…

Θέλετε παραλίες με ρηχά νερά, αμμουδιά, χωρίς επικίνδυνα βράχια και όσο το δυνατόν με σκιά και προστατευμένες από τους ανέμους, ώστε να είναι ασφαλή τα παιδιά. Τέτοιες είναι η Ψιλή Άμμος, το Λιβαδάκι και η παραλία Γλυκόριζα.

Αν συνδυάζετε το μπάνιο με το καλό φαΐ…

Τότε θα κινηθείτε προς τις ακτές που διαθέτουν ψαροταβέρνες κοντά τους, όπως Μυκάλη, Κέρβελη, Κάμπος  Μαραθοκάμπου, ενώ για  κρεατικά ιδανικές ακτές είναι οι Τσάμπου, Μπάλος, Ποτοκάκι.

Αν είστε φίλοι του γυμνισμού…

Από τις πιο γνωστές «καβάτζες» της Σάμου  για όσους θεωρούν περιττά τα μαγιώ, είναι η Τσαμαδού και η μικρή Τσάμπου στις οποίες μπορείτε άνετα να απλώσετε πετσέτα και να κάνετε βουτιές κατευθείαν στα βαθιά, κρυστάλλινα νερά τους.
Με αρκετή προσοχή θα βρείτε επίσης απόμερες παραλίες να χαρείτε την απ’ ευθείας επαφή σας με το νερό. Μεγάλη Λάκκα, Καλαδάκια, Κυργιάννη, Τσόπελα, είναι κάποιες από αυτές.

Αν σας αρέσει το βραδινό μπανάκι…

Έχουν άμμο, δεν έχουν βράχια, βρίσκονται κοντά σε μαγαζάκια για ανεφοδιασμό, και κάποιες είναι κατάλληλες είτε για ρομαντζάδα υπό το φως του φεγγαριού, είτε για ατμόσφαιρα beach party. Ποιες είναι αυτές; Η Ψιλή άμμος, το Ποτάμι και οι Μαούνες στο λιμάνι του Βαθιού.

Αν δεν συμβιβάζεστε με τίποτα άλλο από την άμμο…

Θέλετε πάσει θυσία να αποφύγετε τα βότσαλα, το χαλικάκι ή τα βράχια; Ιδανικές είναι η Ψιλή (Χρυσή)  Άμμος Μαραθοκάμπου, η Ψιλή Άμμος στη Μυκάλη και πολλά σημεία στον Κάμπο Μαραθοκάμπου.

Αν ψάχνετε οργανωμένες παραλίες και beach bar…

Είναι η Τορτούγκα που ψηφίστηκε απο τους αναγνώστες μας ως ωραιότερη παραλία, ο Αστερίας, ο Ναυαγός  το Λιβαδάκι και το Βeach bar στο Ποτοκάκι. Θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας σε άνετη και κεφάτη ατμόσφαιρα, με δυνατές μουσικές, δροσερούς καφέδες ή κοκτέιλ και συχνά πάρτι ως αργά το βράδυ.

Για να βρείτε άμεσα και τις τοποθεσίες των παραλιών, αλλά και σχετικές περιγραφές και φωτογραφίες, κάντε κλικ σε αυτόν ΕΔΩ το χάρτη.

Check Also

Ξεχωρίσαμε 7 λόγους που κάνουν την Ικαρία μοναδική

Μπορεί να φημίζεται για το… ραχάτι των κατοίκων της -που τους οδηγεί κοντά στον ένα …