Κυριακή , Δεκέμβριος 8 2019
elen
Home / Ειδήσεις / Δελτίο τύπου από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου

Δελτίο τύπου από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σε όλο το οδικό δίκτυο της Σάμου έχουν παρατηρηθεί πάμπολλες καταπτώσεις χωμάτινων όγκων στο κατάστρωμα των οδοστρωμάτων. Έχουν πληγεί τα οδικά τμήματα Καλλιθέα – Όρμος Μαραθοκάμπου, Αγ. Θεόδωροι – Μαραθόκαμπος, ο δρόμος Κουμείκα –Σκουραίικα, τμήμα του δρόμου Σπαθαραίοι – Παγώνδας καθώς και η παρακαμπτήρια οδός Μαραθοκάμπου. Στην Εθνική οδό Σάμου – Καρλοβάσου καταπτώσεις πρανών έχουμε στην περιοχή Αυλάκια και από Άγιο Δημήτριο Κοντακαιίκων προς Καρλόβασι.
Στο νησί της Ικαρίας στον δρόμο από Αγ. Κήρυκο προς Φάρο και από Αγ. Κήρυκο προς Ξυλοσύρτη καθώς και σε τμήματα του οδικού άξονα Αγ. Κηρύκου έως τον Εύδηλο.
Στους Φούρνους είχαμε πτώση δένδρων σε τμήμα του οδικού δικτύου.
Όλα τα προαναφερόμενα περιστατικά και στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων, αντιμετωπίζονται από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας με ολοήμερη χρήση των μηχανημάτων έργων που διαθέτουμε, προκειμένου το οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοιχτό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επακολουθήσουν στα ίδια ή σε άλλα οδικά τμήματα καταπτώσεις χωμάτων, κατακρημνίσεις βράχων και εκρίζωση δέντρων.
Ιδιαίτερα και επειδή τα φαινόμενα είναι συνεχή, ύστερα από επισκόπηση Μηχανικών μας και σε συνεννόηση με τις Τοπικές Δημοτικές Αρχές, αποφασίστηκε από σήμερα το κλείσιμο του δρόμου και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από Παγώνδα προς Σπαθαραίους και αντίστροφα, έως την αποκατάσταση των σοβαρών βλαβών που υπέστη το οδόστρωμα.
Επίσης λόγω των επερχόμενων δυσμενών καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες να πλήξουν τα νησιά μας, συγκαλείται σήμερα έκτακτα υπό την αιγίδα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου σύσκεψη με την παρουσία των εμπλεκομένων υπηρεσιακών φορέων Πολιτικής Προστασίας, για την λήψη και προγραμματισμό ενεργειών σε περίπτωση αναβάθμισης της επικινδυνότητας των φαινομένων.
Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να προσέχουν κατά την οδήγηση και διακίνηση τους στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα μάλιστα τις βραδινές ώρες. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει ενημέρωση για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Check Also

Ανακοινώσεις της επιτροπής αγώνα ΣΑΜΟΣ S.O.S.

Η επιτροπή αγώνα της ΣΑΜΟΣ S.O.S. μας έστειλε τα παρακάτω δελτία τύπου Δελτίο τύπου της 1ης …