Σάββατο , 27 Απριλίου 2024
elen
Home / Ειδήσεις / Το βίντεο οδηγία της περιφέρειας για ονειρεμένες και ασφαλείς διακοπές στο νησί του Πυθαγόρα

Το βίντεο οδηγία της περιφέρειας για ονειρεμένες και ασφαλείς διακοπές στο νησί του Πυθαγόρα

Το τετράγωνο της ασφάλειας ισούται με το άθροισμα της απόστασης και της χρήσης μάσκας!

Η περιφέρεια Σάμου, κάνοντας μια αρκετά μακρινή παράφραση του Πυθαγορείου θεωρήματος, ειδοποιεί τους επισκέπτες μέσω ενός καλοστημένου βίντεο, πώς θα κάνουν μαγευτικές και ασφαλείς διακοπές στο νησί του μεγάλου σοφού της αρχαιότητας.

Οι κάτοικοι του νησιού, το οποίο σημειωτέο έχει μηδέν κρούσματα κορονοϊού μέχρι τώρα, φιλοδοξούν να υποδεχτούν τους τουρίστες (Έλληνες και ξένους) σε ένα περιβάλλον απολύτως ασφαλές και σύμφωνο με όλους τους υγειονομικούς κανόνες.
Υπόσχονται σε όλους τους επισκέπτες πρωτοφανείς συνθήκες φιλοξενίας, παροχών και περιποίησης ώστε να ζήσουν κάτι αξέχαστο στον τόπο που γεννήθηκε η Ήρα, μεγαλούργησε ο Αρίσταρχος και δημιούργησε ο Ευπαλίνος ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, το Ευπαλίνειο όρυγμα.

Δείτε το βίντεο της περιφέρειας Σάμου

“Τούτος ο τόπος ήταν κέντρο ενός σπουδαίου πολιτισμού”

Έτσι χαρακτηρίζει τη Σάμο ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος.

Η Σάμος, νησί του Β.Α. Αιγαίου, εκτείνεται ανατολικά του Ικάριου πελάγους, έχει έκταση 470 τ.χιλ. και ανάπτυγμα ακτογραμμής 79 περίπου μιλίων. Το όνομα Σάμος ετυμολογείται από την Σάμη της Κεφαλληνίας από την οποία λέγεται ότι προέρχονταν ο πρώτος οικιστής του νησιού ο Αγκαίος ο οποίος είχε πάρει μέρος στην Αργοναυτική Εκστρατεία ή από την Σάμον την κόρη του Αγκαίου. Σύμφωνα με τον γεωγράφο Μελέτιο το όνομα προέρχεται από το γιο του θεού Ερμή και της Ρήνης, τον Σάο. Ενώ ο ιστορικός μελετητής Bochort υποστηρίζει ότι το όνομα προέρχεται από το αρχαίο έθνος Σαίους το οποίο κατοικούσε στο νησί.

Οι μελετητές των ανατολικών γλωσσών αποδίδουν την ονομασία στην ιωνική διάλεκτο «σαμά» η οποία σημαίνει ύψος, εξαιτίας των υψηλών βουνών του νησιού. Το όνομα Σάμος πρωτοαναφέρεται στον ύμνο προς τον Απόλλωνα στον ομηρικό στίχο 41 : «Και Σάμος υδρυλή, Μυκάλης τ’απεινά κάρηνα». Ονομάζονταν κατά πολλούς στην αρχαιότητα και Παρθενία, από τον ποταμό Παρθένο στον οποίον σύμφωνα με την μυθολογία λούζονταν η θεά Ήρα.

Επίσης ονομάζονταν και Μελάμφυλλος, Δρυούσα, Δορυσά, Άνθεμις, Φυλλάς, Κυπαρισσία, Στεφάνη και Ιμβρασία. Τα περισσότερα από τα επίθετα αυτά έχουν σχέση με την πλούσια βλάστηση η οποία μέχρι και σήμερα είναι διάχυτη σε κάθε γωνιά του νησιού. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Τούρκοι την αποκαλούν “Σουσάμ Αντά”.

Η πρωτεύουσα του νομού από ψηλά.

Check Also

Πυθαγόρας: Ο πρώτος διδάσκαλος της αυτογνωσίας

Πυθαγόρας, ο πρώτος διδάσκαλος της αυτογνωσίας (580-500 π.Χ.). Ο μέγας αυτός μύστης επέβαλε πρακτικά στους …