Παρασκευή , Νοέμβριος 27 2020
elen
Home / Ειδήσεις / 3ο φεστιβάλ μήλου στους Μανωλάτες την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

3ο φεστιβάλ μήλου στους Μανωλάτες την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Το Φεστιβάλ Μήλου στους Μανωλάτες διοργανώνεται κάθε Φθινόπωρο, πάνω στο κλείσιμο της τουριστικής περιόδου, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Η κεντρική του ιδέα είναι η προβολή και η προώθηση των μυρωδάτων μήλων, που παράγονται στην βορειοανατολική πλευρά του Καρβούνη, η γνωριμία με τους παραγωγούς και με τα υπόλοιπα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα: παράγωγα του σταφυλιού όπως οι σταφίδες, το πετιμέζι, η μουσταλευριά, ρετζάλια (σουτζούκια), ξερά σύκα (πάτσες), μαρμελάδες, μέλι, καρύδια, ρόδια, κυδώνια, αποστάγματα και σπιτικά κρασιά.

poster2

Η 3η διοργάνωση του Φεστιβάλ, αλλά κυρίως η επιτυχία των προηγούμενων δύο, θεσμοποιεί την προσπάθειά μας, η οποία στηρίζεται εκτός από τον εγχώριο πληθυσμό που το προετοιμάζει και από πολυπληθή ομάδα εθελοντών που το στελεχώνει κατά την ημέρα της διεξαγωγής, διότι η εξυπηρέτηση των επισκεπτών απορροφά τα μέλη των μικρών επιχειρήσεων.

Σας προσκαλούμε, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στο 3ο Φεστιβάλ Μήλου στους Μανωλάτες, για να μας γνωρίσετε και να γευτείτε τα παραδοσιακά προϊόντα μας και φυσικά να διασκεδάσουμε μαζί με πολλά μήλα, δώρα, διαγωνισμό σπιτικής μηλόπιττας, δραστηριότητες για παιδιά και ζωντανή μουσική από τις 11.00 π.μ.

Με εκτίμηση
Η Οργανωτική Επιτροπή

Δείτε με την ευκαιρία πληροφορίες και φωτογραφίες του χωριού των Μανωλατών ΕΔΩ:

Check Also

Σημαντικές θεατρικές παραστάσεις στη Σάμο αυτό το καλοκαίρι

Το isamos  σας ανακοινώνει τις θεατρικές παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στη Σάμο το φετινό καλοκαίρι. …