Παρασκευή , Απρίλιος 16 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Οι Δημοτικοί σύμβουλοι του συνδιασμού “ΔΡΑΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” εξέδωσαν ανακοίνωση

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι του συνδιασμού “ΔΡΑΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” εξέδωσαν ανακοίνωση

Ανακοίνωση μέσω δελτίο τύπου εξέδωσε ο συνδιασμός  “ΔΡΑΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” για  το μεταναστευτικό. Γράφει ακριβώς τα παρακάτω:

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο της 30 Σεπ. 2016 η παράταξη μας ζήτησε από το Δημοτικό συμβούλιο την άσκηση ένδικων μέσων κατά της κυβέρνησης για εξαπάτηση της δημοτικής αρχής σε ότι αφορά το μεταναστευτικό.

Το δημοτικό συμβούλιο επιτέλους κατάλαβε ποια είναι η ουσία του προβλήματος και μακριά από επικοινωνιακά παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης της πλειοψηφίας… τα οποία έχουμε καταγγείλει πολλάκις, «επιτέλους διεκδικούμε όλοι μας με θεσμικό τρόπο, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα…» την ελάφρυνση αυτού προβλήματος για τον τόπο μας.

Η διεκδίκηση σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους και ομόφωνους.

Από την κυβέρνηση δεν τηρήθηκαν ούτε τα υποσχόμενα του κ. Φλαμπουράρη στην περιβόητη επιστολή του ούτε οι έως τώρα δεσμεύσεις της κυβέρνησης δια στόματος υπουργών Μουζάλα, Κουρουμπλή ως προς την λειτουργία των hot spot τα οποία σαν προσωρινά κέντρα θα επέτρεπαν την εντός 48 ωρών αποχώρηση των μεταναστών από το νησί μας.

Που πήγαν οι εξαγγελίες Κουρουμπλή ότι «στόχος είναι το πρόβλημα να κατανεμηθεί σε όλους τους δήμους και όταν συμβεί αυτό τότε το πρόβλημα θα γίνει πολύ μικρό.»;

Το δε Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αθέτησε όλους τους όρους και προαπαιτούμενα της τοπικής κοινωνίας.

Δεν προέβη σε καμία διορθωτική κίνηση που θα αμβλύνει τα προβλήματα που δημιουργούνται στο hotspot του νησιού. Αντιθέτως ακολουθεί μια εθνικά επικίνδυνη πολιτική από την πρώτη μέρα του προβλήματος.

Οφείλουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα του νησιού.

Δεν δεχόμαστε άλλο τις αδιαφανείς διαδικασίες λειτουργίας της κυβέρνησης από την αρχή του προβλήματος. Πολεοδομικό, χωροταξικό, προμήθειες, μέτρα ανακούφισης της τοπικής κοινωνίας.

Όλα πήγαν στις καλένδες.

Λόγοι εθνικοί αλλά και οικονομικοί επιβάλλουν την όσο το δυνατό ταχύτερη απομάκρυνση των προσφύγων από το παραμεθόριο αλλά και τουριστικό νησί μας.

Η μετακίνηση προς  την ηπειρωτική Ελλάδα του πλεονάζοντος αριθμού των προσφύγων  που προκύπτουν από την εκ νέου αυξανομένη καθημερινή ροή αφίξεων είναι επιβεβλημένη.

Υπενθυμίζουμε ότι η ανοιχτή δομή hot spot στο νησί μας είναι δεδομένης χωρητικότητας και προδιαγραφών, πολύ μικρότερης από τον τωρινό αριθμό.

Μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά έως οχτακόσια άτομα σε ανθρώπινες συνθήκες με αξιοπρεπείς υπηρεσίες και παροχές.

Δεδομένου ότι ο χειμώνας σε σύντομο χρονικό διάστημα, έρχεται δεν θα πρέπει να δούμε ξανά εικόνες ντροπής  που προσβάλλουν το πολιτισμό και τη κουλτούρα του λαού μας, αλλά και πλήττουν τον τουρισμό μας. Το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών φαίνεται πως κωφεύει εσκεμμένα. Δεν θα του το επιτρέψουμε.

Η απαράδεκτη καθυστέρηση έκδοσης προσωρινού έστω ασύλου σε αυτούς που το δικαιούνται τώρα εξηγείται από την δόλια στάση της κυβέρνησης.

Βασικοί όροι της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας πάρθηκαν εις βάρος της μειοδοτούσας για άλλη μια φορά Ελληνικής κυβέρνησης.

Το νησί μας δεν μπορεί να διαχειριστεί έναν σημαντικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών που το επόμενο διάστημα θα αφεθούν ελεύθεροι εξαιτίας της παρέλευσης του ανώτατου ορίου κράτησης τους αλλά ούτε και αυτούς που ενώ παίρνουν άσυλο τους απαγορεύεται, παρανόμως, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η έξοδος τους από το νησί ενώ θα μπορούσαν να βρίσκονται οπουδήποτε επιθυμούν εντός Ελληνικής επικράτειας. Η ΕΕ να αναγνωρίσει το δικαίωμα τους λοιπόν να βρεθούν σε όποια χώρα της ΕΕ επιθυμούν.

Για τους λόγους αυτούς η παράταξη μας ζήτησε και την προσφυγή με μηνυτήριες αναφορές κατά του κ. Φλαμπουράρη και την διαμαρτυρία στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα κι αν χρειασθεί μετέπειτα και την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 Αδύνατον τ’ αληθές λαθείν. (αδύνατο να κρυφτεί η αλήθεια)

 ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΡΑΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»:

ΘΑΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΒΟΛΑΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΜΑΝΟΛΗΣ
ΜΗΛΙΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΣ

 

Check Also

Ο έλληνας Μιχάλης Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος στο κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, Δήμαρχος Σάμου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) …