Τετάρτη , Σεπτέμβριος 23 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Βραβεύτηκε ο Σαμιώτης καθηγητής Μανώλης Βαρβούνης

Βραβεύτηκε ο Σαμιώτης καθηγητής Μανώλης Βαρβούνης

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Ρώμη η τελετή της υποδοχής του Σαμιώτη Καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μανώλη Βαρβούνη, στην ποντιφική Accademia Tiberina.
Την απονομή του σχετικού διπλώματος και των διασήμων της Ακαδημίας, η οποία ιδρύθηκε το 1813 και μέλη της υπήρξαν κορυφαίοι του πνεύματος και της τέχνης της Ευρώπης, όπως οι Uggo Foscolo, Franz List, Jovanni Papini, A. Bernini κ.λπ., έκαναν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Monsigniore Fernando Mariotti και ο Γενικός Γραμματέας της καθηγητής Lino Mungari di Capocolonna.
Η εκλογή του καθηγητή Μ. Γ. Βαρβούνη ως μέλους της Accademia Tiberina είχε γίνει στα τέλη του 2013, φέτος όμως πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής, στην οποία εκφωνήθηκαν οι σχετικοί λόγοι, παρουσιάστηκε η προσωπικότητα, το έργο και η προσφορά του και ακολούθησε επίσημο δείπνο.
Η τελετή υποδοχής του κ. Βαρβούνη συνδυάστηκε με την έναρξη του 201ου ακαδημαϊκού έτους της Ακαδημίας και στη σχετική εκδήλωση παρέστησαν ακαδημαϊκοί, καθηγητές και καλλιτέχνες από όλο το φάσμα του επιστημονικού και πνευματικού κόσμου της ιταλικής πρωτεύουσας.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΚΙΌ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γεννήθηκε το 1966 στη Σάμο, όπου περάτωσε και τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983-1988) και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στη Λαογραφία και το 1991 αναγορεύθηκε διδάκτωρ λαογραφίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιβλέποντα τον καθηγητή Μ. Γ. Μερακλή και θέμα διατριβής «Λαϊκή λατρεία και θρησκευτική συμπεριφορά των κατοίκων της Σάμου». Ακολούθως, την περίοδο 1996-1997 πραγματοποίησε μεταδιδακτορικές ερευνητικές σπουδές στο Universite Catholique de Louvain (Louvain – la – Neuve) στο Βέλγιο. Το 1992 εκλέχθηκε λέκτωρ, το 1998 επίκουρος καθηγητής, το 2002 μόνιμος επίκουρος καθηγητής, το 2004 αναπληρωτής καθηγητής και το 2011 Καθηγητής Λαογραφίας, στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου διδάσκει.
ΠΗΓΗ:  my-samos.blogspot.gr

Check Also

Παρασημοφόριση του Σάμιου καθηγητή του Πανεπιστημίου Θράκης Μ. Γ. Βαρβούνη από το Βέλγιο

Παρασημοφόριση του Σάμιου καθηγητή του Πανεπιστημίου Θράκης Μ. Γ. Βαρβούνη από το Βέλγιο

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, στη διάρκεια σχετικής τελετής, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και …