Τρίτη , Νοέμβριος 12 2019
elen
Home / Ειδήσεις / Αθλητικές / To 4o Samos Running ολοκληρώθηκε αφήνοντας πολύ καλές υποσχέσεις

To 4o Samos Running ολοκληρώθηκε αφήνοντας πολύ καλές υποσχέσεις

Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε το 4ο Samos Running στην πόλη της Σάμου και τείνει πλέον να καθιερωθεί σαν θεσμός για το νησί, παρά τη ζέστη του Αυγούστου.

Πάνω από 100 άτομα συμμετείχαν και φέτος στους αγώνες δρόμου, όλων των κατηγοριών: Από παιδάκια που μόλις περπατούσαν (!) μέχρι και ηλικίες που είχαν για καλά περάσει τα εξήντα! Ενδιάμεσα ήταν έφηβοι, άνδρες, γυναίκες και βετεράνοι.

Οι διοργανωτές του Ελληνικού Ορειβατικού Πεζοπορικού Συλλόγου Σάμου (Ε.Ο.Π.Σ.Σ)  με την άοκνη προσπάθεια τους, έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους και στηρίχτηκαν περισσότερο στην αγάπη τους για τον αθλητισμό και το θεσμό αλλά και στην προσφορά των εθελοντών και λιγότερο στη βοήθεια της δημοτικής αρχής και των φορέων της. Βέβαια ο Δήμαρχος κ. Αγγελόπουλος ήταν παρών και λάμπρυνε με την παρουσία του τους αγώνες, αλλά νομίζουμε ότι αυτό μόνο του δε φτάνει.

Αν θέλουμε έναν αγώνα να αποτελεί το κορυφαίο γεγονός του καλοκαιριού, πρέπει να γίνουν πολλά παραπάνω. Ο ΕΟΠΣΣ, έχοντας την τεχνογνωσία της διοργάνωσης πρέπει να πλαισιωθεί με την πολιτεία αλλά και με φορείς που μπορούν να διαφημίσουν τους αγώνες και να πολλαπλασιάσουν κατά πολύ τις συμμετοχές! Μια δική μας σκέψη είναι να βοηθήσει ο σύλλογος των ξενοδόχων Σάμου και να παρέχει δελτία συμμετοχής για τους έλληνες και ξένους τουρίστες που θα βρεθούν στο νησί την ημέρα του αγώνα. Οι ξένοι κυρίως είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι με το τζόκινκ και ίσως θα ήθελαν να συμμετάσχουν στον αγώνα, παίρνοντας το μετάλλιο και την μπλούζα σαν ένα ακόμη σουβενίρ από το νησί. Ακόμη, οι σύλλογοι του νησιού θα μπορούσαν να προτρέψουν τους αθλητές τους να συμμετέχουν στους αγώνες, φροντίζοντας οι ίδιοι οι σύλλογοι να συγκεντρώσουν  τις συμμετοχές.

Οργανωτικά θα θέλαμε να επισημάνουμε μερικά σημεία που χρειάζονται βελτίωση κατά τη γνώμη μας:

  1. Ισως η ώρα εκκίνησης θα έπρεπε να ήταν νωρίτερα το πρωί. Θα είχε λιγότερη ζέστη και θα βοηθούσε τους αθλητές κυρίως της μεγάλης απόστασης των 10 χιλιομέτρων.
  2. Η απαγόρευση διέλευσης των οχημάτων είναι απαραίτητη! Όπως απαραίτητη είναι και η διέξοδος των οχημάτων που θα θελήσουν εκείνη την ώρα να κινηθούν. Με το κλείσιμο λοιπόν της διαδρομής θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα ώστε τα οχήματα να οδηγηθούν προς τον περιφερειακό δρόμο. Μερικοί κώνοι και λίγοι εθελοντές μπορούν να δώσουν θαυμάσια τη λύση.
  3. Η διαφήμιση των αγώνων είναι απαραίτητη γιατί έτσι θα αυξηθούν οι συμμετοχές! Πολλοί, ακόμη και ντόπιοι, δε γνώριζαν το γεγονός και νομίζουμε ότι χρειάζεται η ενεργοποίηση των ΜΜΕ, κάποιων χορηγών, αλλά και χορηγών επικοινωνίας.
  4. Η συμμετοχή του Δήμου Σαμίων, πέρα από την προσφώνηση των αγώνων, έλαμψε με την απουσία της. Αλλά τέτοια γεγονότα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού παίρνουν ζωή αλλά και αίγλη, μόνο με την ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα αποτελέσματα των αγώνων θα ανακοινωθούν σύντομα από τον ΕΟΠΣΣ και το Isamos.gr θα τα αναρτήσει σε αυτήν εδώ τη σελίδα.

Δείτε φωτογραφίες που συνέλαβε ο φακός του Isamos κατά τη διάρκεια των αγώνων

Check Also

4οι Αγώνες δρόμου “ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΧΟΥΜΑΣ” την Κυριακή 14 Ιουλίου

Οι αγώνες δρόμου “Μιλτιάδης Χούμας” στη Χώρα Σάμου, έγιναν για πρώτη φορά στις 10 Ιουλίου …