Κυριακή , Μάρτιος 7 2021
elen
Home / Videos / Σειτάνια. Ένα αφιέρωμα στις μαγικές παραλίες από τη “Μηχανή του χρόνου”

Σειτάνια. Ένα αφιέρωμα στις μαγικές παραλίες από τη “Μηχανή του χρόνου”

Το “Διαβολολίμανο”. Η κρυφή παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά, όπου βρίσκουν καταφύγιο οι φώκιες Μονάχους – Μονάχους και οι εξερευνητές…

Ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια ξεπροβάλλει μια απαράμιλλου φυσικού κάλλους παραλία, η οποία φαντάζει ως ένα μέρος απρόσιτο και απαγορευμένο. Το Σεϊτάνι πήρε το όνομα του επί Τουρκοκρατίας, καθώς οι Τούρκοι το θεωρούσαν το λιμάνι του Διαβόλου, δηλ. Σαϊτάν. Το “Διαβολολίμανο” βρίσκεται στο τέλος ενός απόκρημνου φαραγγιού που ονομάζεται Κακοπέρατο, και δεν έχει οδική πρόσβαση.

Είναι ενταγμένο στο δίκτυο προστασίας Natura 2000 γιατί φιλοξενεί φώκιες Μονάχους – Μονάχους. Ο μόνος τρόπος για να το επισκεφθεί κανείς είναι να οπλιστεί με όρεξη, να αφήσει το αμάξι και να ξεκινήσει την πεζοπορία των τριών χιλιομέτρων. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Σάμου.

Μετά το Καρλόβασι και την παραλία Ποτάμι, ξεκινάει ένας χωματόδρομος όπου μέχρι ένα σημείο πηγαίνει το αυτοκίνητο. Από εκεί οι ταμπέλες καθοδηγούν προς το μονοπάτι για την έναρξη της διαδρομής προς το Σεϊτάνι. Το μονοπάτι είναι δύσβατο, αλλά αξίζει κάθε μέτρο ταλαιπωρίας.

Μετά από 10 λεπτά πεζοπορίας, μέσα από ελιές και μοναδική θεά στο Αιγαίο, ξεπροβάλει  πρώτα το Μικρό Σεϊτάνι. Μια βουτιά μοιάζει άκρως αναζωογονητική για την συνέχεια της πεζοπορίας που διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Στο τέλος της διαδρομής όμως υπάρχει το Μεγάλο Σεϊτάνι. Μια μαγευτική παραλία με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Το τοπίο έχει μια μοναδική άγρια ομορφιά και είναι τουριστικά είναι παρθένο. Το ιδιότυπο “Διαβολολίμανο” περιβάλλουν οι κατάφυτες πλαγιές του Κακοπέρατου, τις οποίες οι φυσιολάτρες μπορούν να εξερευνήσουν.

Περπατώντας κατά μήκος της παραλίας, φτάνοντας στην άλλη άκρη, θα ανακαλύψετε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που είναι κρεμασμένο στην άκρη ενός βράχου. Αν πάτε από την αντίθετη κατεύθυνση, θα φτάσετε στην πίσω πλευρά της παραλίας όπου εκεί το τοπίο αγριεύει με τα απόκρημνα βράχια να προκαλούν δέος στον επισκέπτη. Το Σεϊτάνι προσφέρεται για εκείνους που αγαπούν το ελεύθερο κάμπινγκ, πάντα με σεβασμό στο παρθένο τοπίο. Μια διανυκτέρευση στη γαλήνη της φύσης δεν συγκρίνεται με κανένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο……

Το αφιέρωμα και τις φωτογραφίες τα πήραμε από τη σελίδα “Η ΜΗΧΑΝΗ

                                             Video από το Σεϊτάνιι

 

Φωτογραφίες από το Σεϊτάνι

Check Also

Κασονήσι: Εκεί ο Παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει! (Video)

Κασονήσι Σάμου: Απέραντο γαλάζιο στον επίγειο παράδεισο. Το Κασονήσι βρίσκεται στην ανατολική Σάμο απέναντι απά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *