Πέμπτη , Ιανουάριος 21 2021
elen
Home / Αρχαιολογικοί χώροι / Προσωπικό για το Ευπαλίνειο Όρυγμα ζητά η Χριστιάνα Καλογήρου

Προσωπικό για το Ευπαλίνειο Όρυγμα ζητά η Χριστιάνα Καλογήρου

Το Ευπαλίνειο Όρυγμα είναι πλέον προσβάσιμο σε όλη του την έκταση των 1036 μέτρων! Ενα από τα μεγαλύτερα έργα της αρχαιότητας (ίσως το μεγαλύτερο) βρίσκεται πλέον στη διάθεση της ανθρωπότητας και εμείς οι Σάμιοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι΄αυτό.

Και οι ενέργειες μας δεν πρέπει να σταματούν στην υπερηφάνεια, αλλά να αναλάβουμε όλοι να διαδώσουμε το ευχάριστο νέο και να πείσουμε τους ανθρώπους του πλανήτη να επισκεφτούν και να θαυμάσουν αυτή την ανεπανάληπτη παγκόσμια κληρονομιά.

Ευπαλίνειο Όρυγμα
Ευπαλίνειο Όρυγμα

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, με παρέμβασή της στον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδη Μπαλτά, ζήτησε να διατεθεί άμεσα εξειδικευμένο προσωπικό σε ικανό αριθμό, όπως αναλυτικά έχει ζητηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας, προκειμένου να καταστεί επισκέψιμο το Ευπαλίνειο Όρυγμα στο Πυθαγόρειο της Σάμου. 
Η κα. Καλογήρου, περιγράφοντας τον παγκόσμιας σημασίας αυτόν αρχαιολογικό χώρο, επεσήμανε την ιδιαίτερη αξία του για το νησί και το διεθνές ενδιαφέρον που υπάρχει.

Το έργο αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης που πρόσφατα ολοκληρώθηκε, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να διανύσει το σύνολο των 1036 μέτρων της σήραγγας.

Δείτε εδώ κι άλλες λεπτομέρειες από το θαύμα του Ευπαλινείου

Check Also

Το βραβείο «Traveller’s Choice Award» για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με ικανοποίηση ανακοινώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων αρχαιολογικών Μουσείων – μεταξύ …

One comment

  1. Hello Mr. Cristiana Calogeroy,

    I am a residenof Samos and would like to work in Oriya Efpalinio the summer for tourists of other countries. I have gone many years from Samos and think to return with my family ! I would love to work there because I loved it when I visited in May 2011 .my age is 35 years old . I can not give you my mobile number because it is a public page . Thank you very much! good jops!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *