Κυριακή , Νοέμβριος 17 2019
elen
Home / Ειδήσεις / Life-Style / Nectar Samos 2007: Ίσως το καλύτερο ελληνικό κρασί. (Δημοσιευμένη κριτική)

Nectar Samos 2007: Ίσως το καλύτερο ελληνικό κρασί. (Δημοσιευμένη κριτική)

Με το Nectar (Νέκταρ) Σάμου δε χρειάζεται γνωριμία! Είναι το παγκόσμιας φήμης Σαμιώτικο κρασί που το αναγνωρίζουν σε κάθε σημείο του πλανήτη. Εμείς δημοσιεύουμε σήμερα -για την επιβεβαίωση- μια κριτική από τη σελίδα The Food & Leisure Guide

Nectar Samou
Nectar Σάμου: Το καλύτερο κρασί στον κόσμο

Λευκό γλυκό κρασί από την ποικιλία Μοσχάτο λευκό καλλιεργημένο στη Σάμο λιασμένο και οινοποιημένο από τον την οινοποιία ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ. ΒΑΘΜΟΣ 96/100

Ίσως το καλύτερο ελληνικό κρασί ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Χρώμα σκούρο πορτοκαλοκίτρινο σαν κονιάκ. Εκρηκτικά και εκπληκτικά αρώματα που συμπεριλαμβάνουν οποιαδήποτε μορφή και είδος ξηρού φρούτου από τη σταφίδα και το σύκο, κυδωνόπαστο και ξηρούς καρπούς, μαύρη ζάχαρη, καραμέλα άλλα και νότες λουλουδιών που του δίνουν αρωματική φρεσκάδα με τριανταφυλλένιες νότες που προδίδουν την προέλευσή του, μπαχαρικά του μπακλαβά με κανέλα, γαρύφαλλο και μέλι.

Στόμα με σιροπιαστή γλύκα σακχάρων που την υποστηρίζει το σώμα, οξύτητα που το ισορροπεί και ελαφριά αίσθηση της πτητικής οξύτητας να ενσωματώνεται με τον καλύτερο τρόπο αυξάνοντας την πολυπλοκότητα. Είναι αυτή που αποτρέπει την γλύκα να κυριαρχήσει ως μοναδική γευστική αίσθηση.

Βαθμός 96/100 για ένα κρασί που στη κατηγορία των γλυκών μοσχάτων πρέπει να είναι το καλύτερο στον κόσμο. Η αρχική περιγραφή είναι υπεραρκετή για να δικαιολογήσει τον βαθμό του. Καταφέρνει να διατηρήσει την ανάμνηση της προέλευσης του και να προσθέσει όλα τα αρώματα που συναντά στη διαδρομή της εξελικτικής του πορείας.
Είναι ώριμο και παλιωμένο, άλλα ταυτόχρονα νεανικό και ζωντανό. Στόμα που έχει το σώμα και την οξύτητα που ελέγχει την γλύκα. Το σώμα πελώριο βέβαια χάρη στα σάκχαρα αλλά όχι μόνον, αφού δέχεται την επίδραση τόσο των αρωμάτων όσο και της συμπύκνωσης που έχει υποστεί το σταφύλι στο κλήμα, όσο και απ’ την επίδραση του σαμιώτικου ήλιου.
Η επίγευση είναι ατελείωτη με τα αρώματα να κολλάνε στο στόμα και να το αρωματίζουν με τον πιο επίμονο τρόπο που μπορείτε να συναντήσετε σε ένα κρασί. Προσέξτε στην επίγευση την ευχάριστη αίσθηση που αφήνει η ελαφρά πτητική οξύτητα που αφήνει το κρασί καθώς γλιστράει. Είπαμε ότι τα μεγάλα κρασιά χρειάζονται και μικρά ελαττώματα. Ένα κρασί που θα εξελίσσεται και θα μεταβάλλεται για μερικές γενιές ακόμη.

Τιμή στην Κάβα Ανθίδης: €11,00 (500 ml)

Πηγή: The Food & Leisure Guide

Check Also

Ανοιχτό θα είναι το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου κατά τη θερινή περίοδο

Ανοιχτό θα είναι το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου κατά τη θερινή περίοδο

Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ μας ενημερώνει ότι το ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ θα είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *