Τετάρτη , Ιανουάριος 27 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Τα μοναστήρια της Σάμου μέσα από το πέρασμα του χρόνου

Τα μοναστήρια της Σάμου μέσα από το πέρασμα του χρόνου

Μια  σημαντική από ιστορικής άποψης ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Μητρόπολη Σάμου και το Κέντρο Εκκλησιαστικών , ιστορικών και πολιτισμικών μελετών για τα μοναστήρια  της Σάμου μέσα από το πέρασμα του χρόνου.

Ο Πρωτοσύγκελος πατέρας Σωτήριος Κοσμόπουλος ήταν ο πρόεδρος της ημερίδας για τα μοναστήρια  της Σάμου ο οποίος στην αρχή αναφέρθηκε στον μοναχισμό  στη Σάμο  ενώ στην  διαχρονική του εξέλιξη αναφέρθηκε  ο καθηγητής Λαογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Μανόλης Βαρβούνης.

  Στην συνέχεια μίλησαν αναφερόμενοι ο καθένας στην μονή που υπηρετεί, ο ηγούμενος της Μονής Παναγίας Βροντά π.Θεοφάνης, της Αγ.Ζώνης π.Αμφιλόχιος, η γερόντισα Ευνίκη ηγουμένη της Ζωοδόχου Πηγής και ο π.Δημήτριος Παπασταματίου, ως εκπρόσωπος της ιεράς μονής Αγ.Τριάδος, που στερείται μοναχών.

Το κλείσιμο και τα συμπεράσματα έκανε  ο π.Σωτήριος Κοσμόπουλος και ακολούθησε προβολή ενός 17λέπτου ντοκιμαντέρ που είχε προετοιμαστεί ειδικά για την εκδήλωση.

Πηγή: era-aegean.gr

Check Also

Τα εκκλησιαστικά μνημεία και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σάμου μετά το σεισμό

ΤΑ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ  ΜΝΗΜΕΙΑ  ΚΑΙ  Η  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ  ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ  ΤΗΣ  ΣΑΜΟΥ  ΜΕΤΑ  ΤΟ  ΣΕΙΣΜΟ             …