Παρασκευή , Αύγουστος 23 2019
elen
Breaking News
Home / Ειδήσεις / Κόντρα του βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη με τον υπουργό Γιάννη Μουζάλα
Κόντρα Δημήτρη Σεβαστάκη με Γιάννη Μουζάλα

Κόντρα του βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη με τον υπουργό Γιάννη Μουζάλα

Αντιπαράθεση με τον βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη, είχε στη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια.

«Αρχίζουμε τον «απεγκλωβισμό» αυτών που μπορούν να έρθουν στην ενδοχώρα χωρίς να κινδυνεύσει η συμφωνία» Ε.Ε. – Τουρκίας, ανακοίνωσε στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας και πρόσθεσε:

«Φέρνουμε οικογένειες στην ενδοχώρα, αλλά αυτό δεν θα γίνει κραυγαλέα», τονίζοντας πως ο απεγκλωβισμός που μπορεί να γίνει στη Χίο, έγινε με επιτυχία, καθώς εστάλησαν στην ενδοχώρα 1.500 άτομα, ενώ συμπλήρωσε ότι στη Σάμο και τη Λέσβο ξεκινά από τη Δευτέρα.

Στη συνέχεια, ο κ. Μουζάλας, απευθυνόμενος στον κ. Σεβαστάκητον κατηγόρησε ότι συντάχθηκε με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη και όχι με την περιφερειάρχη, για να μη δοθεί χώρος εγκατάστασης, ενώ τον επέκρινε σημειώνοντας πως δεν τον είδε να εκδίδει ανακοίνωση για τη στάση των ξενοδόχων, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν δίνουν δωμάτια στα ευάλωτα άτομα.

Ο κ. Σεβαστάκης, απαντώντας στις κατηγορίες του υπουργού, ανέφερε:

«Καλά κάνετε και το λέτε, διότι δεν γνώριζα την απόφαση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου».

«Έπρεπε να γνωρίζετε την απόφαση, γιατί σας την είπα εγώ στο Μαξίμου», του απάντησε ο κ. Μουζάλας.

Σημείωση δική μας: Θα ήταν πιο γενναίο για το βουλευτή μας να πει ότι το ήξερε, αλλά έχει την ίδια ακριβώς άποψη με το επιμελητήριο ξενοδόχων, γιατί είναι εκλεγμένος από το Σαμιακό λαό και άρα υποστηρίζει τα συμφέροντα του λαού αυτού και όχι του οποιουδήποτε Μουζάλα!

Ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως η συμφωνία για το Προσφυγικό είναι πολύ δύσκολη και πως «δεν προσπαθούμε να την εξωραΐσουμε. Ήταν η καλύτερη συμφωνία που μπορέσαμε να πάρουμε, θέλαμε άλλα, μας βοήθησε, έχει γλιτώσει μέχρι στιγμής στη χώρα μας από έναν αριθμό 100.000 έως 150.000 προσφύγων και μεταναστών. Τα νησιά δεν θα γίνουν αποθήκη».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Σεβαστάκης απάντησε στον υπουργό:

«Οι νησιώτες το καλοκαίρι σας είχαν ακούσει να λέτε “όχι δεύτερο hotspot” και τώρα βρίσκονται στη θέση να ακούν ότι θα υπάρξει πολλαπλασιασμός των κέντρων».

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Check Also

Μήπως η συντήρηση του αυτοκινήτου σας είναι δαπανηρή; Τώρα όχι!

Μήπως η συντήρηση του αυτοκινήτου σας είναι δαπανηρή; Τώρα όχι!

Δεδομένου ότι θα πρέπει πάντα να έχετε ως προτεραιότητα την ασφάλεια, είναι σημαντικό να ελέγξετε …

stefanadis

Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης στο ΣΚΑΪ : Σάμος – Ένας πληθυσμός που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει

Ο υποψήφιος Βουλευτής Νομού Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, βρέθηκε στον ΣΚΑΙ προσκεκλημένος της πρωινής εκπομπής “Σήμερα” …