Σάββατο , Ιανουάριος 16 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Φωτογραφία από την Σάμο στις νικήτριες του διαγωνισμού «Wiki Loves Earth 2016» στην Ελλάδα

Φωτογραφία από την Σάμο στις νικήτριες του διαγωνισμού «Wiki Loves Earth 2016» στην Ελλάδα

Ανάμεσα σε περισσότερες από 3000 συμμετοχές, η φωτογραφία του συνεργάτη μας Μανώλη Θράβαλου από την σπηλιά στο Κακοπέρατο του Κέρκη αναδείχτηκε στην 3η θέση του διαγωνισμού “Wiki Loves Earth”

Το Wiki Loves Earth είναι ένας διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας που στοχεύει στον εμπλουτισμό της Wikipedia με φωτογραφίες φυσικών μνημείων και προστατευόμενων περιοχών. Η συνεισφορά από τους φωτογράφους γίνεται υπό την άδεια ελεύθερης χρήσης Creative Commons BY-SA 4.0.  Η άδεια αυτή καθιστά τις φωτογραφίες ιδιοκτησία της ανθρωπότητας και επιτρέπει στον καθένα να τις χρησιμοποιεί για οποιονδήποτε σκοπό, αρκεί να αναφέρει το όνομα του φωτογράφου.

Στην χώρα μας ο διαγωνισμός διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά από την ομάδα χρηστών Wikimedia User Group Greece. Από τις 3.309 συμμετοχές ο πρώτος γύρος αξιολόγησης ανέδειξε τις 88 καλύτερες. Στην συνέχεια η κριτική επιτροπή τις βαθμολόγησε και ανακοίνωσε τις δέκα πρώτες, οι οποίες μάλιστα θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διεθνές σκέλος της διοργάνωσης.

Την πρωτιά κατέκτησε η Δρακολίμνη της Τύμφης (by Ale30307)Wiki Loves Earth 1

 

Ακολούθησε η λίμνη της Στυμφαλίας σε βροχερό σκηνικό (by Nojos88)Wiki Loves Earth 2

Το Σπήλαιο του Κακοπέρατου στον Κέρκη κατάφερε την τρίτη θέση (by Manolis Thravalos)Wiki Loves Earth 3

Natura_2000_areas_in_Greece
Οι προστατευόμενες περιοχές στην Ελλάδα εκτείνονται σε όλη την επικράτειά της όπως βλέπουμε στον διπλανό χάρτη των περιοχών Natura 2000. Στην Σάμο συγκεκριμένα το δίκτυο Natura περιλαμβάνει την Αλυκή στην Ψιλή Άμμο και την παραλιακή περιοχή πλησίον αυτής, μεγάλο τμήμα του Καρβούνη καθώς επίσης και το μεγαλύτερο τμήμα της δυτικής Σάμου, μέσα στο οποίο βρίσκονται τα Σεϊτάνια, ο ορεινός όγκος του Κέρκη και το δάσος της Καστανιάς – Λέκκας.

Check Also

Πάμε Σάμο για διακοπές, αλλιώς!

Διακοπές στη Σάμο αλλιώς! Η Σάμος είναι το νησί όπου βασιλεύουν ο θρύλος και η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *