Τετάρτη , Ιανουάριος 22 2020
elen
Home / Galleries / Παραλία Αγίας Παρασκευής

Παραλία Αγίας Παρασκευής

Η παραλία της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται μετά το ακρωτήριο Κότσικας στην περιοχή “Νησί”, βορειοανατολικά της Σάμου βρίσκεται μια όμορφη παραλία σε ένα μικρό οικισμό. Στην περιοχή δεσπόζει το επιβλητικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, από το οποίο πήρε και το όνομα του ο οικισμός. Η όλη περιοχή ονομάζεται Νησί, γιατί απέναντί της είναι ένα σύμπλεγμα νησιών, όπου στην κορυφή του μεγαλύτερου από αυτά είναι ένα εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Απέχει από την πόλη της Σάμου περίπου οκτώ χιλιόμετρα. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα, καθαρά και βαθιά και το μπάνιο απόλαυση. Είναι τόπος για ψαροντούφεκο, αλλά θα βρείτε και ταβέρνα για ουζάκι.

Η παραλία είναι μικρή, με λεπτό βότσαλο στο εξωτερικό της, και μέσα στη θάλασσα έχει πλήθος από φύκια τα οποία δημιουργούν έναν ενδιαφέροντα βυθό, κατάλληλο για snorkeling! Έχει ξαπλώστρες και αρμυρίκια και πλάι στο δρόμο υπάρχουν εστιατόρια και καφετέριες όπου μπορείτε να δροσιστείτε ή να γευματίσετε. Αν είστε ειδικός του βυθού αλλά και του ψαροτούφεκου, θα ενθουσιαστείτε!

Ο κόλπος θεωρείται ως ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Σάμου και το μικρό χωριό έχει μια στενή και ατημέλητο έκταση παραλία με βότσαλα και ένα μικρό λιμανάκι στο ανατολικό άκρο που βρίσκεται κάτω από ένα πεύκο με μοκέτα ακρωτήρι. Υπάρχουν μερικές ταβέρνες που τείνουν να ανοίξει όταν οι ιδιοκτήτες αισθάνονται σαν να γυρίζουμε και δεν υπάρχει τίποτε άλλο να κάνουμε εδώ. Υπάρχουν αρκετές βίλες προς ενοικίαση και, αν ψάχνετε για κάπου ήσυχα και να χαλαρώσετε σε ένα όμορφο τοπίο θα μπορούσε να κάνει χειρότερα από ό, τι Αγίας Παρασκευής.

Δείτε ένα βίντεο από το βυθό της παραλίας, από το φίλο μας Χρήστο Βέττα

Η παραλία της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται μετά το ακρωτήριο Κότσικας στην περιοχή "Νησί", βορειοανατολικά της Σάμου βρίσκεται μια όμορφη παραλία σε ένα μικρό οικισμό. Στην περιοχή δεσπόζει το επιβλητικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, από το οποίο πήρε και το όνομα του ο οικισμός. Η όλη περιοχή ονομάζεται Νησί, γιατί απέναντί της είναι ένα σύμπλεγμα νησιών, όπου στην κορυφή του μεγαλύτερου από αυτά είναι ένα εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Απέχει από την πόλη της Σάμου περίπου οκτώ χιλιόμετρα. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα, καθαρά και βαθιά και το μπάνιο απόλαυση. Είναι τόπος για ψαροντούφεκο, αλλά θα βρείτε και ταβέρνα για ουζάκι. Η παραλία…

Παραλία Αγίας Παρασκευής - Βαθμολογία

Πρόσβαση: Αυτοκίνητο, πόδια - 71%
Έδαφος Παραλίας: Βότσαλο - 67%
Εσωτερικό παραλίας: Φύκια - 71%
Ομπρέλλες - Ξαπλώστρες: Ναι - 77%
Μπαρ, Καφέ Μπαρ: Ναι - 64%
Εστιατόριο: Ναι - 87%
Βάθος βυθού: Ρηχός - 44%
Αίσθηση νερού: Σχετικά ζεστό - 62%
Αέρας - Κυματισμός: Χωρίς κύμα - 79%

69%

Βαθμός

Αν είστε ειδικός του βυθού αλλά και του ψαροτούφεκου, θα ενθουσιαστείτε! Δώστε τη δική σας βαθμολογία.

Like
User Rating: 2.75 ( 1 votes)

Check Also

Κασονήσι: Εκεί ο Παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει! (Video)

Κασονήσι Σάμου: Απέραντο γαλάζιο στον επίγειο παράδεισο. Το Κασονήσι βρίσκεται στην ανατολική Σάμο απέναντι απά …