Παρασκευή , Απρίλιος 16 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Αγανάκτηση προκαλούν οι “μαύρες” προπαγάνδες για το προσφυγικό που βλάπτουν ανεπανόρθωτα το νησί

Αγανάκτηση προκαλούν οι “μαύρες” προπαγάνδες για το προσφυγικό που βλάπτουν ανεπανόρθωτα το νησί

Συνεχίζουν οι γνωστοί – άγνωστοι να τροφοδοτούν τα μέσα ενημέρωσης με μαύρη προπαγάνδα για τη Σάμο και το προσφυγικό της πρόβλημα.

Σε κεντρικό άρθρο της Εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ” αναφέρονται μυθοπλασίες και αρρωστημένες φαντασίες για δήθεν «Mαύρο» κίνημα στη Σάμο για απομάκρυνση προσφύγων!
Αυτοί οι μίζεροι που θέλουν να βλάψουν με όλες τις δυνάμεις τους το νησί, κατασκεύασαν και πάλι ειδήσεις που υπάρχουν στα πονηρά μυαλά τους και τις έστειλαν σε κάθε αποδέκτη που διψάει για αίμα, με αντάλλαγμα μερικά κλικς.

Ο “αξιότιμος” κύριος (;) Βασίλης Ιγνατιάδης από την εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ” βάλθηκε να μας πείσει ότι κατοικούν ιθαγενεις στο νησί, με τις αήθεις πληροφορίες που προφανώς έλαβε από καλοθελητές της Σαμιώτικης …παραπληροφόρησης.
Φυσικά είναι κατανοητό από όλους ότι αναφέρεται στην προχθεσινή συγκέντρωση Σαμίων που έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης με θέμα τις επικείμενες ενέργειες των δημοτών με αφορμή το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Εντύπωση προκαλεί πώς διαστρεβλώθηκαν συνειδητά τα γεγονότα και πώς κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα. Το περιεχόμενο του άρθρου του σε κάνει να νομίζεις ότι κατοικείς σε άλλο νησί, (τη …Σάμμο ίσως, ή τη Σάμη) και ότι αυτά που αντιλαμβάνεσαι καθημερινά, συμβαίνουν σε ένα Matrix, ενώ η πραγματικότητα είναι αυτή του άρθρου!

Θαυμάστε τον και νοιώστε την ύπαρξη πολέμου!

«Mαύρο» κίνημα στη Σάμο για απομάκρυνση προσφύγων

Κίνηση που θα «καθαρίσει» τη Σάμο από τους πρόσφυγες συγκροτούν ακραία στοιχεία στο νησί, χρησιμοποιώντας ρητορική Χρυσής Αυγής.

«Θέλουμε μια Σάμο καθαρή και ελεύθερη, όπως μας την παρέδωσαν οι πρόγονοί μας», αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας, η οποία περιλαμβάνει στους κόλπους της μια ετερόκλητη συμμαχία από «ανησυχούντες» πολίτες και πρώην τοπικούς παράγοντες -μεταξύ αυτών και δύο πρώην δημάρχους-, αλλά και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

«Προτεραιότητά μας είναι οι πρόσφυγες να φύγουν από τη Σάμο για εθνικούς λόγους», υποστηρίζουν, κάνοντας λόγο για προσπάθεια δημιουργίας μουσουλμανικής μειονότητας στο νησί. «Δεν θα δεχτούμε στη Σάμο, που βρίσκεται στην πόρτα της Τουρκίας, να εγκατασταθεί η μαγιά και το δόλωμα για μελλοντικές διεκδικήσεις της Τουρκίας. Δεν θα δεχτούμε στη Σάμο να γίνει τζαμί, ούτε επίσημο μουσουλμανικό νεκροταφείο. Δεν θα δεχτούμε στη Σάμο, σε συνδυασμό με την ύπαρξη Αλβανικού μουσουλμανικού στοιχείου, να υπάρξει μουσουλμανική μειονότητα», αναφέρουν.

Συγκέντρωση
Η κίνηση, που ονομάζεται «Σάμος SOS» και φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί σε παράταξη που θα παίξει ρόλο στα κοινά της Σάμου, πραγματοποίησε ανοικτή συγκέντρωση πριν από λίγες μέρες, προσελκύοντας το ενδιαφέρον εκατοντάδων πολιτών και προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στο νησί.

 Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για προσπάθεια να ξεσηκωθεί ένα ξενοφοβικό – ρατσιστικό κίνημα κατά των προσφύγων και μεταναστών, καταγγέλλοντάς την ως ενέργεια που υποθάλπει «φασιστικές μεθοδεύσεις χρυσαυγίτικης προέλευσης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Δήμος Σάμου αντέδρασε με μια σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (σ.σ.: μόνο η παράταξη του ΚΚΕ ψήφισε παρών), για τη διοργάνωση μιας συντεταγμένης, ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας για τα υπαρκτά προβλήματα του Προσφυγικού, που θα απομονώνει ακραίες συμπεριφορές.

«Σε κάποιους ακραίους δεν αρέσει που η Σάμος έχει μείνει ώς τώρα έξω από βίαια επεισόδια και προσπαθούν να τοξικοποιήσουν το θέμα, να ανέβουν στα κάγκελα και να το κάνουν κεραμιδαριό. Δεν θα τους το επιτρέψουμε», είπε στο «Εθνος» ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Η απόφαση για τη συγκέντρωση και πορεία έχει ανοιχτή ημερομηνία και θα εφαρμοστεί μόνο αν δεν εισακουστεί το αίτημα του δημάρχου και φορέων του νησιού για συνάντηση εκπροσώπων φορέων με τον πρωθυπουργό. Σε επιστολή του προς τον κ.Τσίπρα, ο δήμαρχος χαρακτηρίζει ως θέμα απόλυτης προτεραιότητας την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού. Κάνει αναφορά στα πρόσφατα επεισόδια στα γειτονικά νησιά και ζητά την προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να αποφευχθεί μια παρόμοια κρίση και στη Σάμο, ενώ μιλά για ανάγκη προστασίας της τοπικής κοινωνίας και της κοινωνικής συνοχής.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Check Also

Πρόσφυγες στη Σάμο και την πόλη της Σάμου τον 19ο και 20ο αιώνα

Πρόσφυγες… Προσφυγες στη Σάμο… Η ιστορία κάνει ατέλειωτους κύκλους που δε σταματούν ποτέ! Με την …