Παρασκευή , Φεβρουάριος 21 2020
elen
Home / Galleries / 29 φωτογραφίες που θα σας πείσουν να κάνετε διακοπές στην Σάμο το φθινόπωρο!

29 φωτογραφίες που θα σας πείσουν να κάνετε διακοπές στην Σάμο το φθινόπωρο!

Διακοπές στη Σάμο το φθινόπωρο; Φυσικά: Σας ξεναγούμε από τα περίφημα μνημεία του νησιού, μέχρι το Ευπαλίνειο όρυγμα και από μια βόλτα στο Ηραίο μέχρι τους καταρράκτες και τα σπήλαια. Ο φωτογράφικος φακός του Isamos.gr μας ταξιδεύει στα πιο γνωστά αξιοθέατα της Σάμου, μέσα από τη δική του ιδιαίτερη ματιά.

Οι δρόμοι, οι πλατείες, τα μουσεία και τα κτίρια-ορόσημο της  Σάμου ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας με τα έντονα χρώματα και την τεχνική που χρησιμοποιεί ο φακός του Isamos.gr.

Αυτή την εποχή, ο καιρός στην Σάμο συνθέτει το ειδυλλιακότερο σκηνικό για διακοπές: Τα τοπία γλυκαίνουν από τον φθινοπωρινό ήλιο, οι θάλασσες παραμένουν ζεστές για κολύμπι, τα θέρετρα γαληνεύουν από κόσμο και η γη χαρίζει τους πλέον πολύτιμους καρπούς της: το λάδι και το σταφύλι. Η φύση στην Σάμο το φθινόπωρο γίνεται μαγική. Χαρείτε τα κόκκινα και πορτοκαλί χρώματα, που παίρνουν τα πεύκα, οι βελανιδιές, οι καστανιές και τα πλατάνια στα δάση του βουνού. Νιώστε το άρωμα, που αναδύει η φύση μετά τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια.

Αποπειραθείτε κάτι το αυθεντικά διαφορετικό – το φθινόπωρο θα σας δώσει αναρίθμητες ευκαιρίες για αυτό: στις αρχές του φθινόπωρου και για ολόκληρο τον Σεπτέμβριο γίνεται ο τρύγος και μπορείτε να πάρετε μέρος, πατώντας σταφύλια μαζί με τους ντόπιους – ενώ, λίγο αργότερα, προς το τέλος Σεπτεμβρίου και στις αρχές του Οκτώβρη, εάν βρεθείτε στην Άμπελο  θα απολαύσετε τα καζάνια, όπου οι ντόπιοι αποστάζουν την περίφημη σούμα.

Αργά το φθινόπωρο, τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, οι διακοπές σας στην νησιωτική Σάμο σας επιφυλάσσουν μια ευχάριστη έκπληξη: στους μεγάλους ελαιώνες θα δείτε τους ντόπιους να μαζεύουν τις ελιές. Στους αγροτουριστικούς ξενώνες θα μάθετε πολλά για τα τοπικά προϊόντα και τη διαδικασία της παραγωγής τους. Και γιατί όχι, θα συμμετέχετε και εσείς στις αγροτικές εργασίες. Η Σάμος το φθινόπωρο είναι απόλαυση!

Κι αν δεν έχετε πειστεί ακόμη να κάνετε ένα ταξίδι στη Σάμο, δείτε αυτές τις φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη.

17 εκπληκτικές φωτογραφίες από τη Σάμο θα σας πείσουν για μια mini απόδραση το φθινόπωρο

Check Also

Αφιέρωμα στα Σαμιώτικα Χριστούγεννα

Σήμερα, παραμονές Χριστουγέννων του 2019, το iSamos.gr αναδημοσιεύει ένα μικρό αφιέρωμα στα Σαμιώτικα Χριστούγεννα, με …