Τετάρτη , Ιανουάριος 27 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Θα έχει σχεδόν εξαφανιστεί: Ο ασφαλέστερος μήνας για να κάνεις διακοπές στη Σάμο χωρίς τον φόβο του covid-19

Θα έχει σχεδόν εξαφανιστεί: Ο ασφαλέστερος μήνας για να κάνεις διακοπές στη Σάμο χωρίς τον φόβο του covid-19

Επιτέλους μια ευχάριστη είδηση. Το ακούγαμε, το ευχόμασταν και πλέον είναι και επίσημο. Η ευχάριστη είδηση που θέλαμε να ακούσουμε έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη.

Έρευνα του ΑΠΘ σε συνεργασία με ιταλικά πανεπιστήμια δείχνει την αντίδραση του ιού σε υψηλές θερμοκρασίες σαν αυτές του καλοκαιριού της χώρας μας.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο covid-19 χάνει σχεδόν την μισή ισχύ του σε θερμοκρασία άνω των 28 βαθμών Κελσίου, ενώ σε θερμοκρασία άνω των 35 βαθμών σχεδόν σβήνει, με μείωση 70%.

Ο καθηγητής Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της σχετικής μελέτης μιλώντας στην εφημερίδα τόνισε σχετικά:

Έχουμε διαπιστώσει ότι η θερμοκρασία άνω των 28 βαθμών Κελσίου σε συνδυασμό με την υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να μειώσει τη μεταδοτικότητα του SARS CoV-2 κατά 47%. Αν η θερμοκρασία φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου τότε η μείωση της μεταδοτικότητας θα φτάσει το 70%“.

Όσο για το τι θα συμβεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα, η μελέτη δείχνει ότι Ιούνιο και Ιούλιο η επιδημία θα συνεχίσει την καθοδική πορεία της, ωστόσο από τα μέσα Αυγούστου και μετά θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για να προλάβουμε αναζωπύρωσή της.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, ο πιο ασφαλής μήνας για να κάνουμε διακοπές είναι ο Ιούνιος. 

Και φυσικά η Σάμος με την κατάλληλη θερμοκρασία, τα μηδέν κρούσματα παρακαλώ, τις υπέροχες θάλασσες και τις καταπληκτικές 70 παραλίες της, είναι το ιδανικότερο σημείο του πλανήτη(!) να κάνετε τις διακοπές που ονειρεύεστε!
Το μεγάλο Σεϊτάνι “λιώνει” με τη μαγεία και την ομορφιά του τον κορωνοϊό!
Αναζητήστε ΕΔΩ τους δέκα εννέα λόγους για τους οποίους πρέπει να επισκεφτείτε τη Σάμο και να ζήσετε το μύθο της Ήρας και την κοσμοθεωρία του Πυθαγόρα.
Επίσης δείτε ΕΔΩ τις πέντε ομορφότερες παραλίες της Σάμου οι οποίες έχουν γίνει viral σε όλον τον πλανήτη!

Check Also

Χάρτης μέτρων για προστασία από τον covid-19. Στο επίπεδο A η Σάμος

Το νέο υγειονομικό χάρτη της χώρας παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο όποιος θα ισχύσει …