Τρίτη , Ιανουάριος 19 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Παρουσίαση του βιβλίου “Αφρικής Μέθεξη” της Ελένης Γκίνου

Παρουσίαση του βιβλίου “Αφρικής Μέθεξη” της Ελένης Γκίνου

Τα ΓΑΚ Σάμου με δελτίο τύπου μας ενημερώνουν για την παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Γκίνου, “Αφρικής Μέθεξη” την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 7.30 μμ.

Αφρικής Μέθεξη

Αφρικής μέθεξη είναι ο τίτλος του βιβλίου της Ελένης Γκίνου, καθηγήτριας διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και γαλλικής γλώσσας του ΑΠΘ, που παρουσιάζεται στο Ιστορικό Αρχείο Σάμου στην Αίθουσα εκδηλώσεών του, στο κτήριο των Παλαιών Φυλακών, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, και ώρα 19:30΄.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η ίδια η συγγραφέας με προσωπική αφήγηση και video-προβολές. Εθελοντικά αιχμάλωτη της Αφρικής, την οποία θεωρεί «ήπειρο που σε αιχμαλωτίζει με τη μαγεία της, και σου δίνει μαθήματα σπουδής της έννοιας της ζωής πάνω στη γη με ένα συγκλονιστικό τρόπο! ».

Αφρικής Μέθεξη: Πρόκειται για ένα σύνθετο βιβλίο –βιωματικό, ιστορικό, εθνολογικό, φωτογραφικό- που οδηγεί τον αναγνώστη σε έναν άγνωστο, μαγευτικό κόσμο με τις φυλές, τα βασίλεια, τα μυστήρια, τα καραβάνια αλατιού, τις ερήμους, τους ποταμούς, τα ήθη, τις συνήθειες, τις γιορτές, τις μυήσεις ενηλίκων και πολλά άλλα. Πλαισιώνεται από 250 φωτογραφίες τοπίων και ανθρώπων και 450 φωτογραφίες αντικειμένων, τραβηγμένες από την ίδια τη συγγραφέα, οι οποίες βοηθούν τον αναγνώστη να πάρει μια ιδέα της ποικιλίας και του πλούτου των αφρικανικών πολιτισμών.

ΓΑΚ ΑΡΧΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Check Also

Σημαντικές θεατρικές παραστάσεις στη Σάμο αυτό το καλοκαίρι

Το isamos  σας ανακοινώνει τις θεατρικές παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στη Σάμο το φετινό καλοκαίρι. …