Τρίτη , Ιανουάριος 19 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Μουσικά Δωμάτια από το ίδρυμα Schwarz στις 21 και 23 Δεκεμβρίου

Μουσικά Δωμάτια από το ίδρυμα Schwarz στις 21 και 23 Δεκεμβρίου

Το ίδρυμα Schwarz ανακοινώνει μια νέα συνεργασία. Στο πλαίσιο της ιδέας να ενεργοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν τα “Μουσικά Δωμάτια” του ιδρύματος στην Χώρα της Σάμου και τον χειμώνα, ο Νίκος Ξυδάκης μαζί με τους συνεργάτες του Dimitris Bouzanis, George Diamantopoulos και Δημήτρη Χουντή αναλαμβάνουν να οργανώσουν για ένα τρίμηνο Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, εργαστήρια δημιουργικής μουσικής υπό τον γενικό τίτλο “Μουσικές Σημειώσεις”.

Η επιδίωξη αυτών των εργαστηρίων είναι κυρίως να καλλιεργηθούν μουσικοί τρόποι έκφρασης και δημιουργικότητας μέ ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά και με διαφορετικές σύγχρονες αναγνώσεις, ερμηνείες και εμπειρίες απο Έλληνες και ξένους σημαντικούς μουσικούς.

mousika-domatia1Μέσα απο την επαφή με διαφορετικά είδη μουσικής, με την διαφορετικότητα αλλά και την ενδεχόμενη ομοιότητα της μουσικής σύλληψης και της μουσικής έκφρασης θα επιδιωχθούν: συνομιλίες μεταξύ μουσικών και σύνολα που θα πειραματιστούν στην δημιουργία και στην εκτέλεση της μουσικής.

Στους χώρους των ‘Μουσικών Δωματίων’ όσοι γνωρίζουν κάποιο μουσικό όργανο θα έχουν την δυνατότητα να ασκούνται και να ‘μελετούν’ πάνω σε συνθέσεις η αποσπάσματα που θα δίδονται ή ακόμα να συνθέτουν και να παραλλάζουν μουσικά κείμενα με σκοπό να συνεισφέρουν στα εργαστήρια και να λάβουν μέρος στην τελική παρουσίαση.

Κατά τις ημέρες των εργαστηρίων οι συμμετέχοντες θα έρχονται σε επαφή με τους διοργανωτές/μουσικούς του εκάστοτε κύκλου και θα συμπράττουν.

moysika-domatia2Μέσω των συζητήσεων των αναγνώσεων, των ακουσμάτων και του διαδραστικού κλίματος οι συμμετέχοντες θα μοιράζονται εμπειρίες και ιδέες για την εκάστοτε θεματική. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα παρουσιάζουν οι διοργανωτές/μουσικοί μαζί μέ ορισμένους απο τους συμμετέχοντες με τη μορφή μιας καταληκτικής συναυλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την κ. Π.Πετράκου τις απογευματινές ώρες στο 22730-62031.

Διαβάστε περισσότερα αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ:

Check Also

Σημαντικές θεατρικές παραστάσεις στη Σάμο αυτό το καλοκαίρι

Το isamos  σας ανακοινώνει τις θεατρικές παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στη Σάμο το φετινό καλοκαίρι. …