Δευτέρα , Σεπτέμβριος 21 2020
elen
Home / Videos / Κατάδυση στην παραλία της Μουρτιάς

Κατάδυση στην παραλία της Μουρτιάς

Ο φίλος της σελίδας Μάνος Ανεζίνης μας έδωσε το βίντεο από την κατάδυση που έκαναν στη Μουρτιά ο ίδιος και η ομάδα του Aegeanscuba padi Samos.

Πληροφορίες για τη Μουρτιά:

Η παραλία της Μουρτιάς βρίσκεται στην Ανατολική Σάμο, απέναντι από τα παράλια της Τουρκίας.Είναι κοντά στην πόλη και χωρίς τουριστική οργάνωση.

Στο ανατολικό σύνορο του νησιού, κοσμική και άγνωστη την ίδια στιγμή, η παραλία της Μουρτιάς κρύβει έναν ολόκληρο κόσμο και μας καλεί να τον ανακαλύψουμε. Πρόκειται για μία γραφική παραλία με πεντακάθαρα νερά. Είναι καταφύγιο πολλών ψαρόβαρκων που ψαρεύουν στις διπλανές παραλίες.Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ανέλαβε να καθαρίσει τον βυθό της Μουρτιάς. Με πολύ καλό καιρό, δεκάδες εθελοντές -με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά- απάλλαξαν την παραλία και το πευκοδάσος από κάθε λογής σκουπίδι. Αν ζητάτε ησυχία, ηρεμία, φύση ατέλειωτη και ζεστά νερά, η Μουρτιά είναι για σας! Εχει εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο και θα σας μαγέψει η καταπράσινη βλάστηση. Βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Μη λησμονήσετε να επισκευθείτε επίσης το κοντινό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής το οποίο έχει καταπληκτική θέα στο στενό μεταξύ Σάμου και Τουρκίας.Έχει ζεστή θάλασσα και φυσική δροσιά από δέντρα για να προφυλλαχτείτε από τον ήλιο. Η παραλία είναι από χαλίκι και η θάλασσα είναι άγρια στο πυθμένα της αλλά με πολύ καθαρά νερά.

Δείτε το βίντεο

Check Also

Σαμιώτικο κρασί: Το δώρο του θεού Διόνυσου στους ανθρώπους (video)

Σαμιώτικο κρασί από Μοσχάτο σταφύλι! Ποιοτικό, ελκυστικό και ανατρεπτικό συνάμα –έχοντας τη στόφα που αρμόζει …