Σάββατο , Φεβρουάριος 29 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Η Ελλάδα γιορτάζει με Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Η Ελλάδα γιορτάζει με Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι 34 νομών ενώνουν φέτος τις δυνάμεις τους στον κάθε χρονιά και πιο ενδιαφέροντα θεσμό με τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Πρόκειται για διοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχεδιασμένη από τη Διεύθυνση Μουσείων με τη συνεργασία 45 Εφορειών Αρχαιοτήτων και Μουσείων, που προγραμματίζουν πλήθος εκδηλώσεων από τις 26 ως τις 29 Μαΐου, για να βοηθήσουν το ευρύ μαθητικό και όχι μόνο κοινό να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού κάλλους της Ελλάδας.Στο πλευρό της διοργάνωσης βρίσκονται φέτος 13 δήμοι, 19 διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακές Σχολές, σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία και συνεταιρισμοί πολιτών, αλλά και πολλοί εθελοντές.Από την ερχόμενη Πέμπτη 26 Μαΐου έως την Κυριακή 29 Μαΐου οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό να ενημερωθεί αλλά και να ψυχαγωγηθεί συμμετέχοντας σε ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις, περιπάτους, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, καλλιτεχνικά δρώμενα κ.ά.

ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας σε συνεργασία με τη ζωγράφο- αγιογράφο Β. Λεκάτου θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 9:30 τη δράση «Η φύση συνομιλεί με την τέχνη από την αρχαιότητα ως και σήμερα» στον αύλειο χώρο του Ι. Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην περιοχή Ποτάμι, στο Καρλόβασι Σάμου. Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Ε΄- Στ΄ δημοτικού). Σκοπός του είναι οι μαθητές να κατανοήσουν πως η φύση μεταπλάθεται στην τέχνη καθώς και να αντιληφθούν πως η φύση εμπνέει καλλιτέχνες κάθε εποχής. Μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, εκπαιδευτικό παιχνίδι και εικαστική δραστηριότητα οι μαθητές θα ερευνήσουν και θα κατανοήσουν τη σύνδεση του φυσικού περιβάλλοντος με τον πολιτισμό.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 22730 62811, 2273062813

(Κ. Μαυρομμάτη)

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις ανά νομό και ημέρα της διοργάνωσης στο αρχείο που θα βρείτε κάτω, στα Σχετικά Έγγραφα.

Check Also

Χριστούγεννα στην Πόλη μας. Όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις της Σάμου

Πλούσιο είναι το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Α. Σάμου σε όλη τη διάρκεια των εορτών …