Τετάρτη , Ιανουάριος 27 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Κυκλοφόρησε το νέο διπλό τεύχος του περιοδικού Απόπλους

Κυκλοφόρησε το νέο διπλό τεύχος του περιοδικού Απόπλους

Το νέο διπλό τεύχος του περιοδικού Απόπλους είναι αφιερωμένο εξολοκλήρου σε ένα πολυβραβευμένο ποιητή, μυθιστοριογράφο και δοκιμιογράφο τον Κώστα Παπαγεωργίου.

Πρόκειται για ένα ακόμα αφιέρωμα του περιοδικού για   λογοτέχνη εκτός των ορίων της Σάμου, μια συμβολή στη γνωριμία του αναγνωστικού του κοινού με τη σύγχρονη λογοτεχνία .   Ο Παπαγεωργίου είναι ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της γενιάς του 70 και υπήρξε εκδότης του περιοδικού Γράμματα και Τέχνες  στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

apoplous-neo-teuxos-251118Η ύλη του τεύχους περιλαμβάνει συνέντευξη με τον ποιητή, ανθολόγηση ποιημάτων του και μελέτες για το έργο του ή άλλα κείμενα που γράφτηκαν εξ αφορμής του αφιερώματος. Μια πλειάδα λογοτεχνών, φιλολόγων και κριτικών μιλούν για τό έργο του. Ανάμεσά τους και η μεγάλη μας ποιήτρια Κική Δημουλά.  Στο τελευταίο μέρος του περιοδικού περιέχονται βιβλιοπαρουσιάσεις και στην αρχή, στο «Ημερολόγιο καταστρώματος».  σημειώματα για το τεύχος και τα πολιτιστικά δρώμενα της Σάμου.

Για τον Κώστα Παπαγεωργίου η Κική Δημουλά έγραψε σ’  αυτό το τεύχος του Απόπλου: «Τον ποιητή Κώστα Γ. Παπαγεωργίου τον γνωρίζω και τον αγαπώ χρόνια, αντλώντας επιχείρημα από την αγάπη μου για το έργο του ιδιαίτερα. Λίγο ως πολύ είμαι κι εγώ ψάλτης της απώλειας, την οποία ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια εξυψώνει με την ποίησή του. … Η απόγνωση είναι και δική μου παλιά γνώριμη, κι αυτό ήδη αποτελεί μια συγγένεια, όμως όλα στην τέχνη είναι τρόπος και ο τρόπος του είναι αυτό που εν τέλει θα ήθελα να συγγενεύω. … Ο Κώστας Γ. Παπαγεωργίου είναι ένας από τους σημαντικότερους ποιητές μας και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που με τιμά με τη φιλία του, όντας μαζί με τον άλλο ποιητή της γενιάς του 79 Γιώργο Μαρκόπουλο το μισό της αγαπημένης τετράδας, τώρα που έχει λιγοστέψει καθώς οι Γιάννηδες, Κοντός και Βαρβέρης, έχουν φύγει…»

Ο Απόπλους στηρίζεται αποκλειστικά στους συνδρομητές, τους συνεργάτες και τους φίλους του. Η συνδρομή των τεσσάρων τευχών είναι 25€ και του διπλού τεύχους 14€. Όποιος θέλει να γίνει συνδρομητής μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα 6977533272. 6970950624. Οι μη συνδρομητές μπορούν να προμηθευτούν το τεύχος είτε από τα βιβλιοπωλεία είτε με συνεννόηση στα παραπάνω τηλέφωνα.

Από τη Συντακτική Ομάδα του Απόπλου

Check Also

Πρόσκληση του περιοδικού Απόπλους σε φιλολογική βραδιά

Το περιοδικό Απόπλους σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στη φιλολογική βραδιά για τον ποιητή Κώστα Γ. …