Τετάρτη , Ιανουάριος 22 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Στο ΕΣΠΑ δύο έργα βελτίωσης και αναβάθμισης σχολικών μονάδων στην Σάμο

Στο ΕΣΠΑ δύο έργα βελτίωσης και αναβάθμισης σχολικών μονάδων στην Σάμο

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ εντάσσονται δύο έργα βελτίωσης και αναβάθμισης σχολικών μονάδων στη Σάμο, συνολικού προϋπολογισμού 3,340 εκ. ευρώ.
Ενεργοποιήθηκε η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» στον τομέα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, με απόφαση που υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε παρεμβάσεις που έχουν άμεση επίπτωση στην αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών των ωφελούμενων φοιτητών (π.χ. αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, κτλ), καθώς και σε παρεμβάσεις που αφορούν στην ενδυνάμωση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (π.χ. εξοπλισμός διδακτικού προσωπικού, διοικητικές λειτουργίες, κτλ).

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καλείται να υποβάλει τις προτάσεις του για τη χρηματοδότηση υποδομών και εξοπλισμού έως τις 18 Νοεμβρίου 2016.

Επίσης, με άλλη απόφαση της Περιφερειάρχη προκηρύχθηκε η δράση για τη «Δημιουργία και αναβάθμιση των κοινωνικών υποδομών εκπαίδευσης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο», συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόσκληση αφορά στη δημιουργία- αναβάθμιση υποδομών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και στην προμήθεια εξοπλισμού για τη βελτίωση της λειτουργίας τους.

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ εντάσσονται δύο έργα βελτίωσης και αναβάθμισης σχολικών μονάδων στη Σάμο, συνολικού προϋπολογισμού 3,340 εκ. ευρώ.

Πρόκειται  για ολοκληρωμένες και ώριμες μελέτες  που συντάχτηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και αφορούν στα έργα «Βελτίωση-αναβάθμιση εκσυγχρονισμός 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Σάμου.
Με επισκευή και προσθήκη κατ΄ επέκταση και καθ΄ ύψος»
  (προϋπολογισμού 1.830.000€) και β) «Βελτίωση και στατική ενίσχυση σχολικού συγκροτήματος 1ου & 2ου Γυμνασίου Δ.Ε. Βαθέος Δήμου Σάμου» (προϋπολογισμού 1.558.264,84€).
Οι δύο προτάσεις που υποβλήθηκαν κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις  στον προσωρινό πίνακα κατάταξης έργων εκπαίδευσης της Ειδικής Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου συγκεντρώνοντας 24,9 και 24,4 βαθμούς αντίστοιχα και πρόκειται να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Β. Αιγαίου 2014-2020.

Πηγή : era-aegean.gr

Check Also

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σάμου – τι αλλάζει με τη διάσπαση σε νέους δήμους

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σάμου – τι αλλάζει με τη διάσπαση σε νέους δήμους

Οι υποψήφιοι για κάθε νέο δήμο στη Σάμο και τα κόμματα που τους στηρίζουν Σύμφωνα …