Πέμπτη , Φεβρουάριος 25 2021
elen
Home / Παραλίες / Παραλία Βελανιδιά

Παραλία Βελανιδιά

Η παραλία Βελανιδιά βρίσκεται δυτικά του Όρμου Μαραθοκάμπου. Ο κεντρικός πεζόδρομος του παραδοσιακού λιμανιού του Όρμου καταλήγει σε αυτή τη μεγάλη και ήσυχη παραλία, που έχει μήκος μερικών χιλιομέτρων… Όσοι προτιμούν τις ανέσεις και την εύκολη πρόσβαση θα βρουν ότι ζητούν. Το κλίμα της ήπιο και θαυμάσιο. Οι άνεμοι πνέουν ανάλογα με την εποχή από διάφορες κατευθύνσεις εώς μέτριοι και σπανιότερα σφοδροί. Η κατευθύνσεις εώς μέτριοι και σπανιότερα σφοδροί. Η θάλασσα, φωτεινή και διαυγής. Η θερμοκρασία πάντοτε πάνω από το μηδέν και οι  βροχές πέφτουν πάντα το χειμώνα και αραιά την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Στα λεγόμενα Καλύβια, στην τοποθεσία Βελανιδιά,  άλλοτε χρήσιμα στους Σαμιώτες για τις θερινές εργασίες καλύβια, χτισμένα εκεί που σκάει το κύμα, σήμερα έχουν μετατραπεί σε μικρά εξοχικά από τους ιδιοκτήτες τους. Δεμένοι όλοι με τον τόπο και τις παραδόσεις του, στήνουν συχνά-πυκνά γλέντια, συναντήσεις των ξενιτεμένων αλλά και τακτική συνεύρεση των φίλων που ζουν ακόμα στο νησί.

Τα νερά της είναι καθαρά και ήρεμα η παραλία είναι απάνεμη και μεγάλη, που σημαίνει ότι απορροφά περισσότερο κόσμο χωρίς να είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Εξαιρετική παραλία,με υποδομές για κάθε γούστο , για ένα απολαυστικό και δροσερό μπάνιο…Επιβλητικός ξεπροβάλλει πάνω της ο ορεινός όγκος του Κέρκη.

 

{google_map}37.71066, 26.71145|zoom:15|width:100%|height:300|{/google_map} Η παραλία Βελανιδιά βρίσκεται δυτικά του Όρμου Μαραθοκάμπου. Ο κεντρικός πεζόδρομος του παραδοσιακού λιμανιού του Όρμου καταλήγει σε αυτή τη μεγάλη και ήσυχη παραλία, που έχει μήκος μερικών χιλιομέτρων... Όσοι προτιμούν τις ανέσεις και την εύκολη πρόσβαση θα βρουν ότι ζητούν. Το κλίμα της ήπιο και θαυμάσιο. Οι άνεμοι πνέουν ανάλογα με την εποχή από διάφορες κατευθύνσεις εώς μέτριοι και σπανιότερα σφοδροί. Η κατευθύνσεις εώς μέτριοι και σπανιότερα σφοδροί. Η θάλασσα, φωτεινή και διαυγής. Η θερμοκρασία πάντοτε πάνω από το μηδέν και οι  βροχές πέφτουν πάντα το χειμώνα και αραιά την άνοιξη και το φθινόπωρο. Στα λεγόμενα Καλύβια, στην τοποθεσία…

Παραλία Βελανιδιά - Βαθμολογία

Πρόσβαση: Αυτοκίνητο, πόδια - 79%
Έδαφος παραλίας: Βότσαλο - 68%
Εσωτερικό παραλίας: Βότσαλο - 74%
Ομπρέλλες - Ξαπλώστρες: - 0%
Μπαρ και καφέ μπαρ: - 0%
Εστιατόριο: - 0%
Βάθος βυθού: Μέτριο - 67%
Αίσθηση νερού: Κρύο - 55%
Αέρας - Κυματισμός: Μέτρια κύματα - 65%

45%

Βαθμός

Μεγάλη και ήσυχη παραλία. Δώστε τη δική σας βαθμολογία.

Like
User Rating: 2.5 ( 1 votes)

Check Also

Κάμπος Μαραθοκάμπου: Σε αυτό το μέρος θα κάνετε ονειρικές διακοπές! (Photo)

Κάμπος Μαραθοκάμπου: Σε αυτό το μέρος θα κάνετε ονειρικές διακοπές! (Photo)

Ο Κάμπος  Μαραθοκάμπου είναι μια ονειρεμένη τουριστική περιοχή που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Σάμου …