Δευτέρα , Ιανουάριος 27 2020
elen
Home / Videos / Το βίντεο της κατολίσθησης στον περιφεριακό δρόμο της Σάμου

Το βίντεο της κατολίσθησης στον περιφεριακό δρόμο της Σάμου

Μεγάλοι όγκοι βράχων αλλά και χωμάτων, λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων υποχώρησαν και σκέπασαν και τα δύο ρεύματα του δρόμου, στον περιφερειακό δρόμο της Σάμου.
H μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε περίπου στις 19:45 σήμερα Τρίτη περίπου στο ύψος του κόμβου Δημοτικού Σταδίου με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να έχει διακοπεί.
Ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ενώ από την πρώτη στιγμή άνδρες και οχήματα της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο συγκεκριμένο σημείο για να διακόψουν την κυκλοφορία.

Video από το youtube της κατολίσθησης στον Περιφερειακό Σάμου, της Ελένης Χατζηγεωργίου.

Το συνολικό έργο, το οποίο κατατέθηκε ως πρόταση μελέτης το 1998 στον Δήμο Βαθέος, λίγο πριν από την εφαρμογή του «Καποδίστρια», ολοκληρώθηκε μόλις προ 4μήνου και στοίχισε περί το 1.100.000 ευρώ. Σύμφωνα ωστόσο με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν έχει ακόμη παραδοθεί ούτε παραληφθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου.
Στη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου προχωρά ο Δήμος Σάμου προκειμένου να διασαφηνιστούν τα αίτια αυτής της κατάστασης και να γίνει ευρεία ενημέρωση σχετικά με την πορεία των έργων σε εξέλιξη, την ολοκλήρωση και την παραλαβή τους, τους χρονικούς άξονες αποπεράτωσης και τις πιθανές ευθύνες που ο δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος δεσμεύτηκε να αποδοθούν σε περίπτωση κακοτεχνιών.
Σημειώνεται πως η αρχική χάραξη του δρόμου αναφερόταν σε υψηλότερο γεωφυσικά σημείο, το οποίο ωστόσο μεταβλήθηκε στη συμπληρωματική μελέτη καθώς διερχόταν από το τότε πεδίο βολής που υπαγόταν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ακόμη, δεν περιλάμβανε χάραξη κάθετων οδών σύνδεσης του περιφερειακού με τον κεντρικό οδικό άξονα της πρωτεύουσας του νησιού και μια σειρά υποστηρικτικών τοιχίων για τα οποία συντάχθηκαν συμπληρωματικές μελέτες κι έγιναν επιπρόσθετες εργασίες.
Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Μαρτίου προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών μπροστά στο δημαρχείο Σάμου, καθώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η έναρξη της τουριστικής περιόδου θα βρει την πρωτεύουσα της Σάμου κατασκαμμένη και με έργα σε εξέλιξη. Ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού μιλά για πρόκληση ανήκεστης οικονομικής ζημίας.

Check Also

Παραλία Τσόπελα (Βίντεο)

Η παραλία Τσόπελα βρίσκεται στη νότια Σάμο και είναι μαγική! Μπορεί να ταλαιπωρηθήκαμε, αλλά μας …