Ταχινοπιτάκια της Αργυρώς: Είναι απλά, σπιτικά, με “καθαρή” γεύση, υγιεινά, ανεπιτήδευτα. Είναι καλοφτιαγμένα. Σαν να σου τα κέρασαν σε σπίτι επαρχίας -γιατί στην πόλη δεν ξέρω πόσες νοικοκυρές φτιάχνουν πια κάτι λιγότερο (ή πιο φασαριόζικο) από cookies.
(Πηγή: Αθηνόραμα)
Η Αργυρώ Αναστασίου σπούδασε στην Αμερική αλλά αποφάσισε πριν λίγα χρόνια να επιστρέψει στη γενέτειρα Σάμο. Ανοιξε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στο χωριό της, τα Κοντακέικα, που σύντομα το μετέφερε στο Καρλόβασι (το Μεσαίο Καρλόβασι). Φτιάχνει μια μεγάλη γκάμα γλυκών, που γίνονται ανάρπαστα στο νησί, γιατί στηρίζονται σε φρέσκες πρώτες ύλες και αποκλειστικά δικές της παρασκευές. Η σπεσιαλιτέ που την έκανε ονομαστή είναι τα ταχινοποιτάκια, αλλά έρχονται εδώ και για την πορτοκαλόπιτα, το γαλακτομπούρεκο, τα -φυσικά αμερικάνικης τεχνικής- cheesecakes της και πολλά ακόμα.
Εμείς εδώ, θα βρούμε τα ταχινοπιτάκια της, που έχουν το προνόμιο να “ταξιδεύουν”, στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1, κέντρο) και στον Πειραιά στον Μανδραγόρα (Δημ. Γούναρη 14).
“Τα γλυκά της Αργυρώς”, Μεσαίο Καρλόβασι Σάμου, τηλ. 227330064
Πηγή: Αθηνόραμα