Πέμπτη , Ιανουάριος 21 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Σκίζεται ο ακτοπλοϊκός χάρτης του ΒΑ Αιγαίου

Σκίζεται ο ακτοπλοϊκός χάρτης του ΒΑ Αιγαίου

Νέο σκηνικό στον ακτοπλοϊκό χάρτη του Βορειοανατολικού Αιγαίου δημιουργεί η απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας να κηρύξει χθες έκπτωτες τη ΝΕΛ και τη θυγατρική της Σι Λινκ Φέρις από συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.
Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) AE είχε αναλάβει να καλύπτει τη γραμμή Θεσσαλονίκη/Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Σάμος – Ικαρία, ενώ η Σι Λινκ Φέρις ΝΕ το δρομολόγιο Λαύριο – Ψαρά – Μεστά Χίου. Στην απόφαση, που προκάλεσε τις αντιδράσεις των ναυτεργατικών σωματείων, προβλέπεται και η κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών υπέρ του Δημοσίου, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για καθεμία από τις συμβάσεις αυτές, ενώ οι εταιρείες αποκλείονται για έναν χρόνο από δημόσιους διαγωνισμούς. Και οι δύο εταιρείες είχαν κληθεί σε απολογία: η μεν ΝΕΛ για πλημμελή εκτέλεση των δρομολογίων της, η δε Σι Λινκ Φέρις για την αδικαιολόγητη, σύμφωνα με το υπουργείο, μη εκτέλεση των δρομολογίων από τον περασμένο Ιούνιο.
Από την πλευρά της η ΝΕΛ έχει αποστείλει εξώδικο στο υπουργείο, υποστηρίζοντας ότι αυτό έχει αθετήσει τη σύμβαση. Μιλώντας στα «ΝΕΑ» υψηλόβαθμο στέλεχός της υποστήριξε ότι στη ΝΕΛ οφείλονται τεράστια ποσά που επιδικάστηκαν με δικαστικές αποφάσεις. Το υπουργείο αντιτείνει ότι στην παρούσα φάση δεν εκκρεμεί καμία οφειλή του Δημοσίου προς τις δύο εταιρείες, πέρα από τα μισθώματα του Αυγούστου που βρίσκονται σε διαδικασία εκταμίευσης, εφόσον η εταιρεία προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Check Also

Έκαναν το απολογισμό για την γραμμή Καρλόβασι Σιγατζίκ

Τουρκική αποστολή με επικεφαλής  τον δήμαρχο της πόλης Σεφεριχισάρ και αποτελούμενη από  τον Αντιδήμαρχο, τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *