Τρίτη , Αύγουστος 4 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Σύσκεψη για τα έργα στην περιφερειακή ενότητα Σάμου

Σύσκεψη για τα έργα στην περιφερειακή ενότητα Σάμου

Την θέληση να μην υπάρξει αποκλεισμός κανενός λιμανιού και κανενός νησιού από τα νέα δρομολόγια που θα προκύψουν εξέφρασαν όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου. Την σύσκεψη συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του νομού και την πορεία των έργω σε αυτά.

Παρούσα στη σύσκεψη ήταν η βουλευτής Αγνή Καλογερή ενώ έδωσαν το παρών ο έπαρχος Ικαρίας Στέφανος Παμφίλης, ο δήμαρχος Φούρνων Γιάννης Μαρούσης, ο αντιδήμαρχος Σάμου Πάρις Παπαγεωργίου, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Γιώργος Βασιλείου , ο ειδικός συνεργάτης του αντιπεριφερειάρχη Πολυκράτης Κωνσταντινίδης, καθώς και ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Συρρίγος, τέλος συμμετείχε και η πολιτική μηχανικόςψτου Δήμου κυρία Αγγέλα Καζάκου.

Σε ότι αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με την γραμμή του βορείου Αιγαίου αποφασίστηκε ομόφωνα να μην επιτραπεί ο αποκλεισμός κανενός λιμανιού και κανενός νησιού από το δρομολόγιο που θα αναλάβει η νέα ναυτιλιακή εταιρεία ζητώντας απο το υπουργείο να διασφαλίσει τις προσεγγίσεις σε όλα τα λιμάνια.

Έργα συνολικού κόστους 117 εκ. ευρώ

Στη συνέχεια ακολούθησε από τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας κ. Βασιλείου, ενημέρωση για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, για τις μελέτες που είναι ώριμες για να προχωρήσει η ένταξη των αντίστοιχων έργων στο νέο ΕΣΠΑ αλλά και για τα έργα που χρειάζονται μελέτες.

Πρόκειται για έναν προγραμματισμό συνολικού κόστους 117 εκ. ευρώ που φιλοδοξούν να αλλάξουν την εικόνα των νησιών μας.

Τρία χρόνια χωρίς κάποιο έργο οι Φούρνοι

Να σημειώσουμε τέλος την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Φούρνων κ. Γιάννη Μαρούση σύμφωνα με τον οποίο αν και οι Φούρνοι υπέβαλλαν και προετοίμασαν πολλές μελέτες τα τελευταία τρία χρόνια δεν κατάφεραν να εντάξουν, άγνωστο γιατί, κάποιο έργο απο το πρόγραμμα για τα μικρά νησιά.

Πηγή: Σαμιακή Τηλεόραση

Check Also

Καλοκαιρινά στιγμιότυπα από την πανέμορφη Σάμο

Σας λείπουν ήδη οι καλοκαιρινές διακοπές; Η προσαρμογή στο γραφείο και την αστική καθημερινότητα δεν …