Πέμπτη , Ιούλιος 2 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Η Σάμος στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Η Σάμος στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας που πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά στην Σάμο.

Καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων που άρχισαν στις 16 και θα ολοκληρωθούν στις 22 Σεπτεμβρίου το ΚΤΕΟ Σάμου ΕΠΕ θα δίνει με έκπτωση 50% για την έκδοση κάρτας καυσαερίων.
Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια όπως του κρυμμένου θησαυρού, να μάθουν σκάκι, να  γνωρίσουν την αγγειοπλαστική στην Σάμο. Οι εκδηλώσεις  θα μοιραστούν σε Βαθύ, Πυθαγόρειο και Καρλόβασι.

Με θέμα την προετοιμασία για την  διοργάνωση των εκδηλώσεων  της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη,  με τον Δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο.   Η Σάμος έχει επιλεγεί την φετινή χρονιά ως το επίκεντρο των δράσεων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης κοινού και φορέων για τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας. Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΕΝ διοργανώνει σειρά δράσεων ενημέρωσης που θα κορυφωθούν με την επίσκεψη στο νησί του Αν.
Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το διήμερο 21-22/9. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από το 2002, έχει καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που συντελούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Από τη χώρα μας 52 δήμοι επέδειξαν το 2015 εξαιρετικές επιδόσεις όσον αφορά την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό ότι η χώρα μας συμμετέχει και συνδράμει στη συλλογική προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων Πολιτών.
Επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2016 αποτελεί η οικονομική ανάπτυξη, ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.
Το μήνυμα που έχει υιοθετηθεί για φέτος είναι το «Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή οικονομία» (Smart mobility –  Strong economy).

Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν την ποιοτική βελτίωση της ζωής τους, να σκεφτούνε καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουν για τη μετακίνησή τους και να επιλέξουν σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή.
Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, τόσο για μας όσο και για την πόλη μας, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.
Οι εγγραφές για την ΕΕΚ 2016 συνεχίζονται στην ιστοσελίδα www.mobilityweek.eu και απευθύνονται τόσο σε δημοτικές αρχές, όσο και σε συλλόγους ενεργών πολιτών.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Πηγή : ert.gr

Check Also

Χριστούγεννα στην Πόλη μας. Όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις της Σάμου

Πλούσιο είναι το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Α. Σάμου σε όλη τη διάρκεια των εορτών …