Πέμπτη , Ιανουάριος 21 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Η Σάμος πάει στην FoodExpo

Η Σάμος πάει στην FoodExpo

Ως Περιφερειακή Ενότητα προσπαθούμε να ενισχύσουμε την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης της ποιότητας, την ενίσχυση της βιοκαλλιέργειας αλλά και την ίδρυση νέων καινοτόμων μονάδων. Βασικό εργαλείο θα αποτελέσει η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων Εθνικών και Ευρωπαϊκών.

Προσπαθούμε επίσης να οργανώσουμε το «καλάθι των τοπικών προϊόντων» και να βοηθήσουμε στην προβολή τους μέσω των δράσεων της Περιφέρειας αλλά και τη σύνδεση τους με το τουριστικό προϊόν του τόπου μας με στόχο την αύξηση της ζήτησης που θα οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας θεωρούμε μια πρώτη ευκαιρία την παρουσία μας ως Σάμος- Ικαρία- Φούρνοι σε διακριτό ξεχωριστό χώρο (10 τ.μ.) εντός του περιπτέρου της Περιφέρειας στην έκθεση FoodExpo & Oenotelia (18-20/3)στην Αθήνα, όπου θα μπορούν να υπάρχουν δείγματα των προϊόντων σε ξεχωριστή ενότητα για κάθε νησί και φυσικά θα μπορούν οι παραγωγοί εάν επιθυμούν να είναι παρόντες και να ενημερώνουν σχετικά.

Στόχος, ανεξάρτητα εάν κάποιοι θα συμμετέχουν με δικά τους περίπτερα, είναι να υπάρχει η ομάδα των προϊόντων ανά νησί με στόχο την προβολή της ένδειξης «ΣΑΜΟΣ», «ΙΚΑΡΙΑ», «ΦΟΥΡΝΟΙ» αλλά και να δοθεί η ευκαιρία σε όσους δεν έχουν διαφορετική δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο κοινό της έκθεσης.

Η συμμετοχή θα γίνει χωρίς κόστος -το κόστος θα το αναλάβει η ΠΕ Σάμου- και είναι προφανές ότι για κάθε παραγωγό- επιχείρηση θα διατίθεται χώρος μόνο για την παρουσίαση δειγμάτων της παραγωγής του.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 5 Μαρτίου στο τηλέφωνο 2273350403 και στο ganti2@samos.gr.

Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση www.foodexpo.gr

 

Check Also

Στο επίπεδο επιτήρησης 2 βρίσκεται η Σάμος για τον κορονοϊό

Τον νέο επικαιροποιημένο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, από το …