Σάββατο , Ιανουάριος 16 2021
elen
Home / Videos / Αφιέρωμα στη Σάμο, τον επίγειο παράδεισο του Ανατολικού Αιγαίου – (Βίντεο)

Αφιέρωμα στη Σάμο, τον επίγειο παράδεισο του Ανατολικού Αιγαίου – (Βίντεο)

Αφιέρωμα στη Σάμο με μια εκτενή παρουσίαση βρήκαμε στη σελίδα Rib and Sea. Εδώ σας παρουσιάζουμε το καλογυρισμένο βίντεο που έχει η σελίδα στο αφιέρωμα

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος στην Rib and Sea

Όλα αυτά τα χρόνια, που ταξίδευα με φουσκωτό σκάφος στο Αιγαίο, είχα την ψευδαίσθηση ότι το απλό δέσιμο ενός κάβου στα λιμάνια των νησιών του μου έδινε αυτομάτως το δικαίωμα να πω ότι τα γνώρισα! Πώς να γνωρίσεις όμως ένα νησί αν δεν περιπλανηθείς στα σοκάκια των οικισμών του, στα αξιοθέατά του, στους αρχαιολογικούς του χώρους, αν δεν γνωρίσεις τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων του, αν δεν μιλήσεις μαζί τους και δεν ενδιαφερθείς για τα προβλήματά τους; Πόσο μπορεί μια κρύα μπύρα σε κάποιο ταβερνάκι του λιμανιού, μια σύντομη βόλτα και ένα βιαστικό μπάνιο στην πλησιέστερη παραλία να τα αντικαταστήσουν όλα αυτά;

 

Η Σάμος είναι ένα από τα νησιά στα οποία έχω “πατήσει” αρκετές φορές στο παρελθόν. Ένα από τα νησιά όμως που μπορώ να πω ότι γνώρισα πριν από λίγες μόλις ημέρες!
Αρκούσε η παραμονή μιας εβδομάδας και το “όργωμα” των οικισμών του επίγειου αυτού παράδεισου με την βοήθεια του αυτοκινούμενου και του δίτροχου, που είναι πλέον μονίμως φορτωμένο στη σχάρα του, για να σχηματίσω μια ολοκληρωμένη εικόνα της πατρίδας του Πυθαγόρα, του Αρίσταρχου και του Επίκουρου.
Ένα καταπράσινο νησί, κομμάτι θαρρείς του παράδεισου, οι ανατολικές ακτές του οποίου νοιώθουν την “ανάσα” των βραχωδών ακτών της Τουρκίας, αφού απέχουν από αυτές λίγες εκατοντάδες μέτρα!
Ένα νησί που πολιορκείται τους τελευταίους μήνες από χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες οι οποίοι καταφθάνουν στις ανατολικές κυρίως ακτές του με φουσκωτά σκάφη-καρμανιόλες από τις ακτές της Τουρκίας και κατασκηνώνουν στο κέντρο φιλοξενίας (Hot Spot) του κεντρικού λιμανιού του μέχρις ότου προωθηθούν με το “Νήσος Μύκονος” της “Hellenic Seaways” στο λιμάνι του Πειραιά.

Check Also

Σαμιώτικο κρασί: Το δώρο του θεού Διόνυσου στους ανθρώπους (video)

Σαμιώτικο κρασί από Μοσχάτο σταφύλι! Ποιοτικό, ελκυστικό και ανατρεπτικό συνάμα –έχοντας τη στόφα που αρμόζει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *