Τετάρτη , Ιανουάριος 22 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Ρεκόρ συμμετοχών στο «Let’s do it Samos» Άστραψε το νησί από καθαριότητα!

Ρεκόρ συμμετοχών στο «Let’s do it Samos» Άστραψε το νησί από καθαριότητα!

Με ρεκόρ συμμετοχών που έφτασαν τις 106 και αποτελούνταν από συλλόγους και φορείς από όλη τη Σάμο, ο θεσμός του «Let’s do it Samos» επιδόθηκε σε μια εντυπωσιακή επιχείρηση καθαρισμού του νησιού μας! Έτσι την Κυριακή 17 Απριλίου, απ΄άκρη σε άκρη η Σάμος φόρεσε τα καθαρά της και λάμπει από αρχοντιά, τάξη και καθαριότητα!

Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι συμμετοχές έφτασαν τις 2.137, και η Πανελλήνια εκστρατεία καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας ήταν εντυπωσιακή!

Μικροί και μεγάλοι εθελοντές βρέθηκαν σε παραλίες, χωριά, πόλεις αλλά και σε κάθε περιοχή του νησιού προσφέροντας εθελοντική εργασία στον καθαρισμό του τόπου μας. Είχαν προηγηθεί μεταξύ άλλων δύο ενημερωτικές συναντήσεις σε Βαθύ και Καρλόβασι που διοργάνωσε ο Δήμος με τη βοήθεια του Πνευματικού Ιδρύματος «Νικόλαος Δημητρίου» και του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου.

Μερικές από τις δραστηριότητες:

 • Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου “Ο Μέλισσος” καθάρισε τον Δημοτικό Κήπο
 • Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Σάμου καθάρισαν τις δυο παραλίες – στολίδια της Δυτικής Σάμου Μικρό και Μεγάλο Σειτάνι, καθώς και το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτές.
 • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου «Λυκούργος» στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Samos καθάρισε την παραλία κάτω από το Σχολείο.
 • Mαζική η συμμετοχή στην Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών Σάμου όπου στο Lets Do It πήραν μέρος περισσότεροι από 30 εθελοντές. Στις δράσεις συμμετείχαν η Δημοτική Κοινότητα, ο Εμπορικός Σύλλογος, τόσο με προσωπικό όσο και με χρηματική ενίσχυση, το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών καθώς και Οι φίλοι του Δάσους. Συμμετείχαν με τα μηχανήματα τους οι κ. Ελευθερόγλου Νικόλαος και Λουτράρης Στυλιανός. Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με τους διδάσκοντες ευτρέπισαν τους χώρους του σχολείου!
 • Ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου καθάρισε την παραλία του Μαλαγαρίου!!!
 • Τρία φορτηγά αυτοκίνητα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, δύο κάδοι του Δήμου, και δύο φορτηγά του Αρχιπελάγους χρειάστηκαν για να μεταφέρουν τους τόνους από σωσίβια, πλαστικές βάρκες και μηχανές που συλλέχθηκαν από τους εθελοντές και το Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου στον τόπο συλλογής στη Μουρτιά.
 • Δεν άφησε σκουπίδι στην Αγία Ελεούσα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου!
 • Ο Σύλλογος Πολυτέκνων καθάρισε την παραλία Τσαμαδού.
 • Καθαρισμός σε όλο το μήκος της παραλίας του Κέδρου αλλά και των γειτονικών χωριαφιών έγινε από τους Friendly Humans, τον Σύλλογο Ωκυρρόη η Σαμία και την Ένωση Μικρασιατών Σάμου.
 • Καθαρισμός παραλίας στον Άγιο Νικόλαο (Πεταλίδες) από σύλλογο Δημιουργικής Χειροτεχνίας “Οι Ιδέες Μας” και τον Ιππικό Όμιλο . Παρόντες και από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Παράρτημα Καρλοβάσου) που καθάρισαν τον αύλειο χώρο στον εκκλησάκι!
 • To Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών και ο Σύλλογος Γονέων παρευρέθη με εκπληκτικές δράσεις μέσα και έξω από το σχολείο για το Lets Do It Samos!
 • Το πρώτο Δημοτικό Σχολείο Σάμου μεταμόρφωσε τους παλιούς κάδους, φυτεύοντας λουλούδια στη σχολική αυλή και κάνοντας επίδειξη κομποστοποίησης!

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα Let’s Do It Samos στο Facebook.

Check Also

Την Κυριακή 2 Απριλίου, Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις! Let’s Do It Samos

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη …