Παρασκευή , Απρίλιος 16 2021
elen
Home / Galleries / Παραλία Ψιλή Άμμος
Ψιλή Αμμος

Παραλία Ψιλή Άμμος

Η παραλία Ψιλή Άμμος είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές παραλίες του νησιού. Βρίσκεται στα ανατολικά παράλια απέναντι από το τουρκικό βουνό Μυκάλη και από ότι λέει και το όνομά της αποτελείται όλη από άμμο!

Στη στεριά η ψιλή και ξανθιά άμμος ενδείκνυται για ατέλειωτα παιχνίδια με ρακέτες και μπάλα, ενώ η θάλασσα είναι τόσο ρηχή που περπατάς πολλά μέτρα μέχρι το νερό να σε καλύψει. Αρκετές ταβέρνες και μπαρ έχουν τις δικιές τους ομπρέλλες κατά μήκος της παραλίας (τις πληρώνετε) και προσφέρουν ότι καλό θέλει ένας επισκέπτης. Παγωτά, αναψυκτικά, ποτά αλλά και υπέροχα θαλασσινά βρίσκεις εδώ. Ειδικά αν κάποιος θέλει ουζάκι, χταπόδι ή άλλους θαλασσινούς μεζέδες, η Ψιλή Άμμος είναι το ιδανικό μέρος! Το ποίο κοντινό σημείο της Σάμου  από την Μικρά Ασία περίπου  800 μέτρα. Η πανσέλινος του Ιουλίου βγαίνει από το όρος Μυκάλη .
Απέναντι ακριβώς από την παραλία και σε μικρή απόσταση είναι το νησάκι Βαρελούδι που μπορεί να πάει κανείς κολυμπώντας, αλλά με αρκετή προσοχή γιατί υπάρχουν πολλά θαλάσσια ρεύματα. Μια όμορφη  παραλία  με πεντακάθαρα νερά και ωραία αμμουδιά . Ιδανικη για παιδιά και ηρεμία. Στην Ψιλή Άμμο μπορείς να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις πραγματικά χωρίς να ταλαιπωρηθείς. Ιδανική για ανθρώπους κάθε ηλικίας και κυρίως για παιδιά αφού έχει άμμο και η θάλασσα είναι ρηχή. Εκεί μπορείς να κάνεις κατάδυση να εξερευνήσεις τα βραχάκια και να απολαύσεις μια βουτιά στα καθαρά νερά της. Βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την πόλη και από το Πυθαγόρειο. Κάθε τουρίστας πρέπει να την επισκεφθεί.

Είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, κατάλληλη για πολύ μικρά παιδιά που μπορείτε να τα αφήσετε να παίξουν ανέμελα χωρίς κανένα κίνδυνο. Αρκετά συχνά διοργανώνονται βραδινά πάρτυ με μουσική και χορό που κρατουν σχεδόν μέχρι τις πρωϊνές ώρες.

{google_map}37.70803, 27.01613|zoom:13|width:100%|height:300|{/google_map} Η παραλία Ψιλή Άμμος είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές παραλίες του νησιού. Βρίσκεται στα ανατολικά παράλια απέναντι από το τουρκικό βουνό Μυκάλη και από ότι λέει και το όνομά της αποτελείται όλη από άμμο! Στη στεριά η ψιλή και ξανθιά άμμος ενδείκνυται για ατέλειωτα παιχνίδια με ρακέτες και μπάλα, ενώ η θάλασσα είναι τόσο ρηχή που περπατάς πολλά μέτρα μέχρι το νερό να σε καλύψει. Αρκετές ταβέρνες και μπαρ έχουν τις δικιές τους ομπρέλλες κατά μήκος της παραλίας (τις πληρώνετε) και προσφέρουν ότι καλό θέλει ένας επισκέπτης. Παγωτά, αναψυκτικά, ποτά αλλά και υπέροχα θαλασσινά βρίσκεις εδώ. Ειδικά…

Παραλία Ψιλή Άμμος - Βαθμολογία

Πρόσβαση: Αυτοκίνητο - 84%
Εδαφος: Αμμος - 86%
Βυθός: Άμμος - 75%
Ομπρέλλες: Ναι - 85%
Μπαρ και καφέ μπαρ: Ναι - 65%
Εστιατόριο: Ναι - 60%
Βάθος θαλάσσης: Πολύ ρηχή - 91%
Αίσθηση νερού: Ζεστό - 41%
Αέρας-κύμα: Εντελώς ήρεμη - 78%

74%

Βαθμός

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές παραλίες του νησιού. Δώστε τη δική σας βαθμολογία.

Like
User Rating: 4.43 ( 7 votes)

Check Also

Κασονήσι: Εκεί ο Παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει! (Video)

Κασονήσι Σάμου: Απέραντο γαλάζιο στον επίγειο παράδεισο. Το Κασονήσι βρίσκεται στην ανατολική Σάμο απέναντι απά …