Παρασκευή , Φεβρουάριος 21 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Προβολή των νησιών μας από το τμήμα τουρισμού της Σάμου

Προβολή των νησιών μας από το τμήμα τουρισμού της Σάμου

Το τμήμα τουρισμού της ΠΕ Σάμου με ανακοίνωση της αναφέρει τα παρακάτω

Στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης της προβολής των νησιών του Νομού Σάμου στις χώρες του εξωτερικού, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα φιλοξενίας δημοσιογράφων-διαμορφωτών γνώμης σε συνεργασία με τα αρμόδια γραφεία ΕΟΤ και σε συντονισμό με τη Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα επισκέψεων στα νησιά μας, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί οι παρακάτω φιλοξενίες:

1.  Η Ολλανδή δημοσιογράφος Jessica de Korte επισκέφθηκε το νησί της Σάμου (15 -22 Μαΐου) προκειμένου να πραγματοποιήσει δύο ρεπορτάζ για τα δημοφιλή περιοδικά της χώρας της, στα οποία αρθρογραφεί. Στο περιοδικό “Zin” θα προβληθούν οι φυσικές ομορφιές του νησιού, τα πλέον αξιόλογα σημεία του και θα γίνει αναφορά στα τοπικά προϊόντα. Στο περιοδικό “Bergen Magazine” το οποίο είναι περιοδικό δραστηριοτήτων θα παρουσιάσει τις εντυπώσεις της κατά τη διαδρομή Κοσμαδαίους – Κέρκης και της Σπηλιάς του Πυθαγορα, δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια της εταιρείας Samos Outdoors και συγκεκριμένα του κ. Γιώργου Ματθαίου, καθώς και τις εμπειρίες της κατά την ιππασία μέχρι την Μικρή Λάκκα, συνοδεία της κας Ανδριανής Γεωργίου από το «Ράντσο του Πανούρη». Τα παραπάνω ρεπορτάζ θα δημοσιευθούν το Δεκέμβριο του 2015.

Η παραπάνω φιλοξενία πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη των προαναφερόμενων επιχειρηματιών, καθώς και των επιχειρήσεων SAMOS BAY HOTEL, ARAMIS rent a car, των εστιατορίων ΕΛΙΑ στο Πυθαγόρειο και 3ΑΑΑ στους Μανωλάτες και τέλος της Ε.Ο.Σ.Σ.

 2. Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αυστριακού δημοσιογράφου Martin Swoboda και της φωτογράφου Karin Zenaty στα νησιά Σάμος και Ικαρία. (4-11 Ιουνίου). Ο δημοσιογράφος αρθρογραφεί στο περιοδικό On Rail, το μεγαλύτερο σε αναγνωσιμότητα τουριστικό περιοδικό της Αυστρίας. Διακρίνεται για τον ηθογραφικό τρόπο γραφής και συγκαταλέγεται στους καλύτερους αρθρογράφους του είδους, ιδιαίτερα για ελληνικούς προορισμούς. Σκοπός της επίσκεψής τους η επιμέλεια αφιερώματος για τα παραπάνω νησιά με τη συλλογή στοιχείων και εντυπώσεων, καθώς και αναφορά στο κρασί και τα οινοποιεία μας.
Η φιλοξενία πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη των Δήμων Σάμου και Ικαρίας, των επιχειρήσεων AUTO UNION SAMOS, SAMOS HOTEL και HOTEL ATHERAS στον Εύδηλο, του Κτήματος ΑΦΙΑΝΕΣ και της SAMOS OUTDOORS.
Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής κρασιού σε Σάμο και Ικαρία.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η φιλοξενία τούρκικου τηλεοπτικού συνεργείου και Ιταλών δημοσιογράφων.
Η επιμέλεια και οργάνωση των προγραμμάτων των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων υλοποιείται από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

 ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕ ΣΑΜΟΥ

Check Also

Σάμος: Χίλιες και μία… τοπικές γεύσεις!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, με μεγάλη συμμετοχή των ντόπιων παραγωγών, ο τουρισμός «συναντήθηκε» με τα …