Κυριακή , Ιανουάριος 19 2020
elen
Home / Ειδήσεις / «Πράσινο φως» για υδατοδρόμιο στη Σάμο

«Πράσινο φως» για υδατοδρόμιο στη Σάμο

Στην κατασκευή υδατοδρομίου στη Σάμο θα προχωρήσει η Hellenic Seaplanes, μετά την ανάδειξη της θυγατρικής της εταιρείας, «Υδατοδρόμιο Σάμου ΙΚΕ» ως ανάδοχου επενδυτή από την επιτροπή διαγωνισμού που συστήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Σάμου.

Η εκπρόσωπος της Hellenic Seaplanes, κ.Παπαδοπούλου, αμέσως μετά την ανάληψη του έργου ανέφερε πως πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για την κατασκευή του υδατοδρομίου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Σάμος θα είναι από τα πρώτα νησιά με ολοκληρωμένο και αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο. Ακόμη τόνισε ότι μέχρι σήμερα πάνω από 30 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης, προσθέτοντας που «αν όλα πάνε καλά από το 2015 οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Hellenic Seaplanes ως επενδυτική εταιρεία στον χώρο των υδατοδρομίων και υδροπλάνων έχει ξεκινήσει επενδύσεις στα υδατοδρόμια της Σκύρου, της Αλοννήσου, της Αμφιλοχίας, της Σκοπέλου, της Τήνου, της Πάτμου, της Σάμου, της Χαλκιδικής και της Λήμνου, χωρίς όπως επισημαίνεται να επιβαρυνθεί ο φορέας Διαχείρισης Λιμένα ή ο δήμος οποιοδήποτε κόστος.

Μητροπολιτικά υδατοδρόμια
Όσον αφορά στα μητροπολιτικά υδατοδρόμια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας επισήμανε ότι η Hellenic Seaplanes έχει προχωρήσει σε ιδιωτικό διαγωνισμό με δύο αρχιτεκτονικά γραφεία από την Ελλάδα και δύο από το εξωτερικό, για να επιλέξει τον ανάδοχο που θα σχεδιάσει τα δύο μητροπολιτικά υδατοδρόμια και τόνισε ότι σε μερικές ημέρες θα παρουσιάσει την τελική πρόταση στη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Check Also

Πλανήτης Σάμος: Ένα αφιέρωμα από τα ταξίδια της εφημερίδας “Καθημερινή”

Πλανήτης Σάμος: Ένα αφιέρωμα από τα ταξίδια της εφημερίδας "Καθημερινή"