Παρασκευή , Απρίλιος 16 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Πρακτορείον Νομικού! Μιαούλης – Καραϊσκάκης – Κανάρης – Βαθύ 1969

Πρακτορείον Νομικού! Μιαούλης – Καραϊσκάκης – Κανάρης – Βαθύ 1969

Το μικρό μαγαζί της προκυμαίας στο Βαθύ του 1969 είναι σήμερα η φωτογραφία της ημέρας. Ο κ. Χρήστος Κυδωνιέας μας θυμίζει με τη συλλογή του τη Σάμο πριν από 50 περίπου χρόνια!

Κτίριο της παραλίας στο Βαθύ της Σάμου το 1969
Ναυτιλιακό πρακτορείο της παραλίας στο Βαθύ της Σάμου το 1969 (Κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Το πρακτορείο των πλοίων Μιαούλης – Καραϊσκάκης – Κανάρης, ήταν το κεντρικό πρακτορείο που προμήθευε τα εισιτήρια και τα ταξίδια με τα πλοία αυτά θεωρούνταν απόλαυση για τους Σαμιώτες γιατί ήταν καινούργια και γενικά καλοτάξιδα.

Διαβάστε αναλυτικά για τα πλοία αυτά:
Το καλοκαίρι τού 1952 ήρθαν από την Ιταλία και τα βαπόρια των ιταλικών πολεμικών επανορθώσεων. Ήταν αυτά εξ: τέσσερα των 1.200 τόνων και δυο των 3.000 τόνων. Ναυπηγηθήκανε στα ναυπηγεία Ανσάλντο του Λιβόρνο, και μας παραδοθήκανε πλήρως εξοπλισμένα. Και με το κουταλάκι του γλυκού στα συρτάρια τους. Ήταν και ονοματισμένα. Τα δυο μεγάλα ήταν το Αχιλλεύς και το Αγαμέμνων. Και τα τέσσερα μικρά ήταν τα ολόιδια ΜιαούληςΚανάρηςΚαραϊσκάκης, και το Κολοκοτρώνης δυο μέτρα μακρύτερο. Ήτανε θαυμάσια βαπόρια. Με ένα μοντέρνο προχωρημένο σχέδιο, κοντή τσιμινιέρα αεροδυναμική, καμαρωτή πλώρη, γέφυρα ζωγραφιστή, και πρύμη κοριτσίστικη. Αστράφτανε ολοκαίνουργια. Μέσα ήταν όλο μαόνι. Η πρώτη θέση ήταν σχεδιασμένη για τους λίγους και τους εκλεκτούς. Έμοιαζε με το ακομοντέσιον κότερου πολυτελείας…. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Στο στενό δρόμο που βλέπετε ήταν το στέκι των προσκόπων και λόγω της Ναυτικής εβδομάδας φιλοξενούσε έκθεση.
Στον αριστερό τοίχο της φωτογραφίας μπορείτε να διακρίνετε με μικρά γράμματα το σύνθημα της χούντας των Απριλιανών με το οποίο είχαν κυριολεκτικά κατακλύσει κάθε σημείο της πόλης και το οποίο έλεγε:
21-4-1967, ΣΤΟΡΓΗ ΣΤΟ ΛΑΟ (!!!)

Check Also

Σαμιώτης ο νικητής διαγωνισμού φωτογραφίας!

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πολλές συμμετοχές έγινε και φέτος ο 10ος διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *