Πέμπτη , Φεβρουάριος 25 2021
elen
Home / Παραλίες / Παραλία Ποσειδώνιο

Παραλία Ποσειδώνιο

Στον οικισμό του Ποσειδώνιου μια μικρή και γραφική παραλία σας περιμένει. Τα νερά είναι από τα πιο ζεστά της Σάμου και η άμμος μέσα και έξω από το νερό την κάνει κατάλληλη για μικρά παιδιά. Ξενοδοχεία, ταβέρνες και καφετέριες είναι ότι χρειάζεστε για να μείνετε με το μαγιώ όλη τη μέρα! Η παραλία Ποσειδώνιο βρίσκεται στα δυτικά του Παλαιοκάστρου.

Το παλιό του όνομα είναι “Μουλαβραϊμη” και παλιότερα ακόμα λεγόταν Βουρκαριά. Ο Τουρνεφόρτιος το ονομάζει λιμάνι των γαλερών γιατί στα χρόνια των Ενετών και Γενοβέζων, στάθμευαν οι γαλέρες τους που κυνηγούσαν τους πειρατές. Το λιμάνι πήρε το όνομα από τον Τούρκο Μολλά Ιβραϊμη τον οποίο αιχμαλώτισαν και έπνιξαν οι πειρατές .

Ως τις αρχές του 18ου αιώνα, σώζονταν τα ερείπια από δύο ναούς. Ο ένας στο ύψωμα ήταν σίγουρα του “Επακταίου Ποσειδώνος” ενώ ο άλλος ήταν χτισμένος χαμηλότερα. Εκτός από τα ερείπια των ναών φαίνονταν και ερείπια αρχαίας πόλης και στην άκρη του λιμανιού, στο στενότερο μέρος του πορθμού, υπήρχαν τα θεμέλια παλαιού μαρμάρινου πύργου, από τον οποίο ήταν δεμένη η μία άκρη της αλυσίδας, της οποίας η άλλη έφτανε στην απέναντι μικρασιατική παραλία στη θέση Πούντα. Η αλυσίδα αυτή τεντώνονταν και εμπόδιζε το πέρασμα από τον επταστάδιο πορθμό.

{google_map}37.71373, 27.05763|zoom:13|width:100%eight:300|{/google_map} Στον οικισμό του Ποσειδώνιου μια μικρή και γραφική παραλία σας περιμένει. Τα νερά είναι από τα πιο ζεστά της Σάμου και η άμμος μέσα και έξω από το νερό την κάνει κατάλληλη για μικρά παιδιά. Ξενοδοχεία, ταβέρνες και καφετέριες είναι ότι χρειάζεστε για να μείνετε με το μαγιώ όλη τη μέρα! Η παραλία Ποσειδώνιο βρίσκεται στα δυτικά του Παλαιοκάστρου. Το παλιό του όνομα είναι "Μουλαβραϊμη" και παλιότερα ακόμα λεγόταν Βουρκαριά. Ο Τουρνεφόρτιος το ονομάζει λιμάνι των γαλερών γιατί στα χρόνια των Ενετών και Γενοβέζων, στάθμευαν οι γαλέρες τους που κυνηγούσαν τους πειρατές. Το λιμάνι πήρε το όνομα από τον Τούρκο Μολλά Ιβραϊμη τον οποίο αιχμαλώτισαν και έπνιξαν…

Παραλία Ποσειδώνιου - Βαθμολογία

Πρόσβαση: Αυτοκίνητο - 85%
Εδαφος: Άμμος - 70%
Βυθός: Άμμος - 86%
Μπαρ και καφέ μπαρ: Ναι - 78%
Εστιατόριο: Ναι - 63%
Ομπρέλες - 52%
Βάθος θαλάσσης: Ρηχός - 78%
Αίσθηση νερού: Ζεστό - 88%
Αέρας-κύμα: Χωρίς κύμα - 86%

76%

Βαθμός

Μια μικρή, γραφική παραλία .Δώστε τη δική σας βαθμολογία.

Like
User Rating: 3.43 ( 2 votes)

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες

[wonderplugin_gallery id=”6″]

Check Also

Κασονήσι: Εκεί ο Παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει! (Video)

Κασονήσι Σάμου: Απέραντο γαλάζιο στον επίγειο παράδεισο. Το Κασονήσι βρίσκεται στην ανατολική Σάμο απέναντι απά …