Σάββατο , Αύγουστος 8 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Η Πορφυριάδα πατάει πόδι στη Βουλή – Εκδήλωση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρλοβασίου

Η Πορφυριάδα πατάει πόδι στη Βουλή – Εκδήλωση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρλοβασίου

Την Κυριακή 10 Απριλίου στις 11:00  οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρλοβασίου σας προσκαλούν σε μια μέρα διασκέδασης και ξεγνοιασιάς.

porfyriada-afisa

Είναι μια εκδήλωση που την ονόμασαν “Φεστιβάλ Άνοιξης 2016” και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους  με πλούσιο πρόγραμμα με πολλές δραστηριότητες και εκπλήξεις!

Με την Έρη Ρίτσου που θα διαβάσει το ολοκαίνουργιο της παραμύθι.
Με παράσταση ρομποτικής.
Με παράσταση κουκλοθέατρου.
Με Bazaar και δημιουργίες από τα χεράκια μας.
Με παιχνίδια στην αυλή και δώρα.
Με τις πιο νόστιμες λιχουδιές και τις πιο δροσιστικές γεύσεις.

Ιστορικά στοιχεία για την Πορφυριάδα σχολή.

porfyriada
Η Πορφυριάδα Εμπορική Σχολή

Η Πορφυριάδα Εμπορική Σχολή, είναι ένα από τα αρχαιότερα και σημαντικότερα κτίσματα της πόλης του Καρλοβάσου.
Βρίσκεται στο κέντρο ακριβώς απέναντι από την πλατεία Βαλασκαντζή, η οποία είναι και η κεντρική, και τα τελευταία 50 χρόνια φιλοξενεί το Δημοτικό Σχολείο.
Η Πορφυριάδα η οποία χτίστηκε με χρήματα του Καρλοβασίτη Πορφύριου Ζαμπέτη κουβαλά μεγάλη ιστορία καθώς τα πρώτα χρόνια που δημιουργήθηκε φιλοξενούσε την Εμπορική Σχολή της Σάμου. Ύστερα από λίγα χρόνια πήρε και το αντίστοιχο όνομα προς τιμήν του συγκεκριμένου ευεργέτη.
Εκτείνεται σε ένα μεγάλο μήκος της οδού Γοργύρα και ξεχωρίζει λόγω του μεγάλου του όγκου, αλλά και της αρχιτεκτονικής του. Είναι όλο πέτρινο και στην είσοδό του κυριαρχούν 4 μεγάλες κολώνες ύψους περίπου 6 μέτρων. Μπροστά από την Πορφυριάδα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο προαύλιο το οποίο χρησιμοποιείται για συναυλίες, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου το Δημοτικό παραμένει κλειστό.
Σύντομα πάντως αναμένεται να κλείσει τις πόρτες του για να γίνει μία μεγάλης έκτασης συντήρηση καθώς αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους τουρίστες, και είναι ένα από τα πλέον φωτογραφημένα κτίρια του Καρλοβάσου! Αξιοσημείωτο είναι ότι η Πορφυριάδα βρίσκεται σε όλες τις παλιές φωτογραφίες που απεικονίζουν την πόλη απαράλλακτη όπως ακριβώς είναι και σήμερα. Ένα γεγονός που δείχνει την πολύ καλή κατασκευή που είχε γίνει τότε αλλά και το ότι έχει υπάρξει “μάρτυρας” όλων των αλλαγών που έχει υποστεί η πόλη από τον προηγούμενο αιώνα μέχρι σήμερα!

 

Check Also

Πεζοπορία στο σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου

Για το σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου έχουμε γράψει παλιότερα (ΕΔΩ τα λεπτομερή στοιχεία). Πριν από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *