Κυριακή , Μάιος 31 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. “Είμαστε εντελώς απροστάτευτοι”

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. “Είμαστε εντελώς απροστάτευτοι”

Η περιφερειάρχης, κα Χριστιάνα Καλογήρου αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει στα νησιά μας το προσφυγικό, στην Ενημέρωση για το στρατηγικό σχεδιασμό της Ανάπτυξης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η περιφερειάρχης, κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Μιλώντας στην Επιτροπή η κα Καλογήρου είπε: ««Οι πράκτορες αποχωρούν από τα περίπτερα για να μην πω πως φεύγουν τρέχοντας. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη μιας νέας προσέγγισης στο θέμα “Τουρισμός”, πηγαίνοντας στη λογική της ενίσχυσης κάποιων δομών τουρισμού, όπως ο ενναλακτικός. Η προσέγγιση που πρέπει να κάνουμε είναι σε έναν επανασχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος. Θα πρέπει να σας  πω πως οι δαπάνες για την προβολή δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες στο ΕΣΠΑ 2015-2020.

Δεν υπάρχουν πόροι στην Περιφέρεια από τον προϋπολογισμό της και ούτε κρατικοί πόροι. Είμαστε εντελώς απροστάτευτοι. Χρειάζεται επειγόντως αναζήτηση πόρων για τη στήριξη της προσέγγισης που θα πρέπει να γίνει με διεθνή παρουσία, όσο και σε επίπεδο στοχευμένης προβολής».

Η κα Καλογήρου αναφέρθηκε και στην ανάγκη διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, λέγοντας πως είναι ένα μοναδικό μέτρο που έρχεται και αποδεικνύει την ανάγκη του νησιωτικού εισοδήματος.

Πηγή: Σαμιακό Βήμα

Check Also

Το Επικούρειο πολιτιστικό κέντρο Σάμου

  Με δελτίο τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου μας ενημερώνει για τις προόδους των εργασιών στο Επικούρειο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *