Παρασκευή , Απρίλιος 16 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. “Είμαστε εντελώς απροστάτευτοι”

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. “Είμαστε εντελώς απροστάτευτοι”

Η περιφερειάρχης, κα Χριστιάνα Καλογήρου αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει στα νησιά μας το προσφυγικό, στην Ενημέρωση για το στρατηγικό σχεδιασμό της Ανάπτυξης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η περιφερειάρχης, κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Μιλώντας στην Επιτροπή η κα Καλογήρου είπε: ««Οι πράκτορες αποχωρούν από τα περίπτερα για να μην πω πως φεύγουν τρέχοντας. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη μιας νέας προσέγγισης στο θέμα “Τουρισμός”, πηγαίνοντας στη λογική της ενίσχυσης κάποιων δομών τουρισμού, όπως ο ενναλακτικός. Η προσέγγιση που πρέπει να κάνουμε είναι σε έναν επανασχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος. Θα πρέπει να σας  πω πως οι δαπάνες για την προβολή δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες στο ΕΣΠΑ 2015-2020.

Δεν υπάρχουν πόροι στην Περιφέρεια από τον προϋπολογισμό της και ούτε κρατικοί πόροι. Είμαστε εντελώς απροστάτευτοι. Χρειάζεται επειγόντως αναζήτηση πόρων για τη στήριξη της προσέγγισης που θα πρέπει να γίνει με διεθνή παρουσία, όσο και σε επίπεδο στοχευμένης προβολής».

Η κα Καλογήρου αναφέρθηκε και στην ανάγκη διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, λέγοντας πως είναι ένα μοναδικό μέτρο που έρχεται και αποδεικνύει την ανάγκη του νησιωτικού εισοδήματος.

Πηγή: Σαμιακό Βήμα

Check Also

Το βίντεο οδηγία της περιφέρειας για ονειρεμένες και ασφαλείς διακοπές στο νησί του Πυθαγόρα

Το τετράγωνο της ασφάλειας ισούται με το άθροισμα της απόστασης και της χρήσης μάσκας! Η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *