Κυριακή , Οκτώβριος 25 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Παρουσίαση σε τρεις ιστορικές εκδόσεις που αφορούν την περίοδο της Ηγεμονίας

Παρουσίαση σε τρεις ιστορικές εκδόσεις που αφορούν την περίοδο της Ηγεμονίας

Μια σημαντική στιγμή για την ιστορία της Σάμου, αποτέλεσε η εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν τρεις ιστορικές εκδόσεις με θέμα την Ηγεμονία και την βιογραφία του Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Πηγή: ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Την εκδήλωση επιμελήθηκε το ΄Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία και συνδιοργάνωσε από κοινού με τον Δήμο και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Νομού Σάμου, την Κυριακή το βράδυ στον ιστορικό για την περίσταση χώρο της αίθουσας του Δήμου, πρώην αίθουσα της γενικής συνελεύσεως των Σαμ’ιων, με τίτλο:”Τρεις ιστορικές εκδόσεις για τη Σάμο. Μία συνομιλία για την Ηγεμονία και τον ρόλο της προσωπικότητας στην ιστορία”.

Συμμετείχαν από πλευράς του Ιδρύματος της Βουλής, ο γ.γ. κ. Παύλος Σούρλας, ενώ παρέστη και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας. Από πλευράς ομιλητών ήταν κατά σειρά η κ. Σοφία Λαϊου, επίκουρη καθηγήτρια Οθωμανικής ιστορίας, ο πρών προϊστάμενος του Ιστορικού Αρχείου Σάμου φιλόλογος Χρίστος Λάνδρου, ο κ. Μαρίνος Σαρρηγιάννης, ερευνητής του Ινστιτούτου Μεσογειακών Μελετών, και ο κ .Διονύσης Χουρχούλης, διδάκτωρ σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

τρεις ιστορικές εκδόσεις για την ΗγεμονίαΤην εκδήλωση άνοιξε με σύντομη εισαγωγή στην εκδήλωση η προϊσταμένη των Αρχείων Ν.Σάμου κ. Αγγέλα Χατζημιχάλη, που αναφέρθηκε στους προσκεκλημένους και τον ρόλο της έρευνας της τοπικής μας ιστορίας.
Σύντομες αλλά περιεκτικές υπήρξαν οι τοποθετήσεις όλων των επιστημόνων-ομιλητών γύρω από τα θέματα που πραγματεύονται οι τρεις εκδόσεις, τονίζοντας την σημασία τους και τον σημαντικό ρόλο του Ιδρύματος της Βουλής σε αυτό.΄Ολοι οι ομιλητές δήλωσαν εντυπωσιασμένοι έως και έκθαμβοι από την λειτουργία της υπηρεσίας των Αρχείων του Νομού Σάμου και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται 25 χρόνια τώρα, που ξεκίνησε από τον πρωτεργάτη του εγχειρήματος Χρίστο Λάνδρο και συνεχίζεται από την Αγγέλα Χατζημιχάλη και τους συνεργάτες τους.
Χαιρετισμούς στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυναν ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Αγγελόπουλος, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ.Σιούφας.

Πλήρης η αίθουσα του Δήμου από κοινό που παρακολούθησε με πολλή προσοχή όσα ειπώθηκαν για την σημαντική αυτή ιστορική περίοδο του νησιού μας.

Check Also

Σημαντικές θεατρικές παραστάσεις στη Σάμο αυτό το καλοκαίρι

Το isamos  σας ανακοινώνει τις θεατρικές παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στη Σάμο το φετινό καλοκαίρι. …