Πέμπτη , Φεβρουάριος 25 2021
elen
Home / Παραλίες / Παραλία Μουρτιάς

Παραλία Μουρτιάς

Η παραλία της Μουρτιάς βρίσκεται στην Ανατολική Σάμο, απέναντι από τα παράλια της Τουρκίας.Είναι κοντά στην πόλη και χωρίς τουριστική οργάνωση.

Στο ανατολικό σύνορο του νησίου, κοσμική και άγνωστη την ίδια στιγμή, η παραλία της Μουρτιάς κρύβει έναν ολόκληρο κόσμο και μας καλεί να τον ανακαλύψουμε. Πρόκειται για μία γραφική παραλία με πεντακάθαρα νερά. Είναι καταφύγιο πολλών ψαρόβαρκων που ψαρεύουν στις διπλανές παραλίες.Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ανέλαβε να καθαρίσει τον βυθό της Μουρτιάς. Με πολύ καλό καιρό, δεκάδες εθελοντές -με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά- απάλλαξαν την παραλία και το πευκοδάσος από κάθε λογής σκουπίδι. Αν ζητάτε ησυχία, ηρεμία, φύση ατέλειωτη και ζεστά νερά, η Μουρτιά είναι για σας! Εχει εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο και θα σας μαγέψει η καταπράσινη βλάστηση. Βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Μη λησμονήσετε να επισκευθείτε επίσης το κοντινό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής το οποίο έχει καταπληκτική θέα στο στενό μεταξύ Σάμου και Τουρκίας.Έχει ζεστή θάλασσα και φυσική δροσιά από δέντρα για να προφυλλαχτείτε από τον ήλιο. Η παραλία είναι από χαλίκι και η θάλασσα είναι άγρια στο πυθμένα της αλλά με πολύ καθαρά νερά.

{google_map}37.76171, 27.02854|zoom:12|width:100%|height:300|{/google_map} Η παραλία της Μουρτιάς βρίσκεται στην Ανατολική Σάμο, απέναντι από τα παράλια της Τουρκίας.Είναι κοντά στην πόλη και χωρίς τουριστική οργάνωση. Στο ανατολικό σύνορο του νησίου, κοσμική και άγνωστη την ίδια στιγμή, η παραλία της Μουρτιάς κρύβει έναν ολόκληρο κόσμο και μας καλεί να τον ανακαλύψουμε. Πρόκειται για μία γραφική παραλία με πεντακάθαρα νερά. Είναι καταφύγιο πολλών ψαρόβαρκων που ψαρεύουν στις διπλανές παραλίες.Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ανέλαβε να καθαρίσει τον βυθό της Μουρτιάς. Με πολύ καλό καιρό, δεκάδες εθελοντές -με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά- απάλλαξαν την παραλία και το πευκοδάσος από κάθε λογής σκουπίδι. Αν ζητάτε…

Παραλία Μουρτιάς - Βαθμολογία

Πρόσβαση: Αυτοκίνητο - 87%
Εδαφος: Βότσαλο - 79%
Βυθός: Βότσαλο - 77%
Ομπρέλλες: Οχι - 0%
Μπαρ και καφέ μπαρ: Οχι - 0%
Εστιατόριο: Οχι - 0%
Βάθος θαλάσσης : Ρηχός - 80%
Αίσθηση νερού: Ζεστό - 81%
Αέρας-κύμα: Χωρίς κύμα - 82%

54%

Βαθμός

Αν ζητάτε ησυχία, ηρεμία, φύση ατέλειωτη . Δώστε τη δική σας βαθμολογία.

Like
User Rating: 2.75 ( 1 votes)

Check Also

Κασονήσι: Εκεί ο Παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει! (Video)

Κασονήσι Σάμου: Απέραντο γαλάζιο στον επίγειο παράδεισο. Το Κασονήσι βρίσκεται στην ανατολική Σάμο απέναντι απά …