Πέμπτη , Φεβρουάριος 25 2021
elen
Home / Παραλίες / Παραλία Λιμνονάκι

Παραλία Λιμνονάκι

 Η Παραλία Λιμνονάκι  στον ομόνυμο οικισμό είναι για βόλτες και αναψυχή.

Κολύμπι, βαρκάδα, και βόλτα στο νησάκι Σαμιοπούλα είναι αυτά που μπορείτε να κάνετε στο Λιμνονάκι. Γύρω γύρω θα βρείτε και άλλες κοντινές  παραλίες όπως οι  ακρογιαλιές  Κυργιάννη, Πέρη Καλογερά, αλλά και Αράπη Καλονέρι Βέργη Αβάντι, Απόστολος Παύλος, Συκιά, Τσόπελα.
Είναι παραλίες μικρές και πανέμορφες, μοναχικές και πεντακάθαρες που μπορείτε να πάτε είτε με βάρκα από θάλασσα, είτε από τη στεριά οδηγώντας ή περπατώντας σε δύσβατα μονοπάτια.
Στο Λιμνονάκι μπορείτε να  ψαρέψετε, να βουτήξετε στα γαλανά νερά, να εξερευνήσετε  τον πλούσιο  βυθό αλλά και να απολαύσετε τον ήλιο, τα παιχνίδια και τους περιπάτους δίπλα στο κύμμα.
Για όσους θέλουν να κάνουν ήσυχες και οικογενιακές διακοπές ειναι ιδανικός προορισμός .
Η παραλία δεν είναι οργανωμένη ούτε αμμώδης, αλλά βρίσκεται μέσα στον οικισμό σε έναν μικρό κόλπο. Στα αριστερά της έχει μια πλάκα (μεγάλη πέτρα) που μπορείτε να περπατήσετε για να μπείτε στα βαθειά, ενώ βουτάτε και από τα πλαϊνά βράχια μέσα σε βαθυγάλαζα νερά.
Πολύ κοντά στα ανατολικά υπάρχει και η παραλία Αράπης στην οποία θα βρείτε καλύτερο έδαφος.

Το Λιμνονάκι είναι ένα μικρό όμορφο ειδυλιακό ψαροχώρι  που βρίσκεται κάτω από το χωριό Σπαθαραίοι της νότιας Σάμου.
Η απόσταση του από τους Σπαθαραίους είναι 10 χιλιόμετρα στενού δρόμου που εναλλάσσεται κατά διαστήματα από τσιμέντο σε χώμα (7 χιλ. τσιμέντο και 3 χιλ. χώμα) και θέλει αρκετή προσοχή.
Σε όλη τη διαδρομή έχει την απαραίτητη σήμανση και προς το Λιμνονάκι αλλά και προς μερικές από τις παραλίες – ακρογιαλιές που αναφέραμε παραπάνω.

Ο οικισμός στην τελευταία απογραφή είχε 26 κατοίκους. Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, με όμορφα σπίτια και θέα στη θάλασσα. Κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου επιτάχθηκε απο  Γερμανούς και Ιταλούς .
Μετά τον πόλεμο η ιδιοκτησία της γης δόθηκε στις οικογένειες  Γιαννούλη και Γίαμου όπου έστησαν ένα αλιευτικό λιμανάκι για την προμήθεια των ψαριών στα χωριά της περιοχής.

  Οι κάτοικοι είναι πολυ ευγενικοί και φιλόξενοι .Το εκκλησάκι που βρίσκεται στη κορυφή του χωριού ειναι ο προφήτης Ηλίας .

{google_map}37.66073, 26.78004|zoom:12|width:100%|height:300|{/google_map}  Η Παραλία Λιμνονάκι  στον ομόνυμο οικισμό είναι για βόλτες και αναψυχή. Κολύμπι, βαρκάδα, και βόλτα στο νησάκι Σαμιοπούλα είναι αυτά που μπορείτε να κάνετε στο Λιμνονάκι. Γύρω γύρω θα βρείτε και άλλες κοντινές  παραλίες όπως οι  ακρογιαλιές  Κυργιάννη, Πέρη Καλογερά, αλλά και Αράπη Καλονέρι Βέργη Αβάντι, Απόστολος Παύλος, Συκιά, Τσόπελα. Είναι παραλίες μικρές και πανέμορφες, μοναχικές και πεντακάθαρες που μπορείτε να πάτε είτε με βάρκα από θάλασσα, είτε από τη στεριά οδηγώντας ή περπατώντας σε δύσβατα μονοπάτια. Στο Λιμνονάκι μπορείτε να  ψαρέψετε, να βουτήξετε στα γαλανά νερά, να εξερευνήσετε  τον πλούσιο  βυθό αλλά και να απολαύσετε τον ήλιο,…

Παραλία Λιμνονάκι - Βαθμολογία

Πρόσβαση: Αυτοκίνητο, πόδια - 44%
Έδαφος παραλίας: Βότσαλο - 62%
Εσωτερικό παραλίας: Πέτρες - 46%
Ομπρέλλες - Ξαπλώστρες: Οχι - 10%
Μπαρ και καφέ μπαρ: Όχι - 10%
Εστιατόριο: Όχι - 10%
Βάθος βυθού: Βαθύς - 31%
Αίσθηση νερού: Δροσερό - 44%
Αέρας - Κυματισμός: Λίγα κύματα - 55%

35%

Βαθμός

Όμορφη παραλία με ήσυχα και καθαρά νερά. Δώστε τη δική σας βαθμολογία.

Like
User Rating: 2.45 ( 1 votes)

Check Also

Κασονήσι: Εκεί ο Παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει! (Video)

Κασονήσι Σάμου: Απέραντο γαλάζιο στον επίγειο παράδεισο. Το Κασονήσι βρίσκεται στην ανατολική Σάμο απέναντι απά …