Πέμπτη , Φεβρουάριος 25 2021
elen
Home / Παραλίες / Παραλία Ηραίου

Παραλία Ηραίου

 

Η παραλία του Ηραίου βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό (χωριό) του Ηραίου. Το χωριό αναπτύσσεται συνεχώς και είναι το καλύτερο της Σάμου από πλευράς ρυμοτομίας. Έχει ένα όμορφο σχέδιο με τα σπίτια φτιαγμένα σε όμοια οικόπεδα και μπορεί να τα παρατηρήσει εύκολα ο ταξιδιώτης αεροπλάνου όταν αυτό πλησιάζει να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο “Αρίσταρχος” της Σάμου.
Το καλοκαίρι το Ηραίον είναι γεμάτο ζωή και κίνηση από ξένους και ντόπιους και αποτελεί πάντα ένα δημοφιλή προορισμό. Στους κάθετους και οριζόντιους δρόμους του μπορείτε να βρείτε εστιατόρια, ουζερί, καφετέρειες και μπαρ στα οποία μπορείτε να φάτε και να διασκεδάσετε μέχρι αργά.
Το Ηραίον είναι γνωστό για το Ροκ Φέστιβαλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο και αν βρεθείτε εκεί τον Αύγουστο, αξίζει να το δείτε και να το ακούσετε.
Κοντά στο χωριό είναι και ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου με το μουσείο και την περίφημη κολόνα του ναού της Ήρας.
Κατά μήκος του χωριού θα βρείτε όμορφες και ζεστές παραλίες στις οποίες θα κολυμπήσετε και αμέσως μετά με τα μαγιώ θα ανεβείτε στα παραθαλάσσια εστιατόρια για ψαρικά και ουζάκι. Η μικρή παραλία (400 περίπου μέτρα μήκος) με άμμο και βότσαλο Ηραίον βρίσκεται σε απόσταση 17 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα κοντά στο Πυθαγόρειο, 6 περίπου χιλιόμετρα δυτικότερα, έχει μέτρια νερά και είναι προστατευμένη μέσα στον κόλπο του Πυθαγορείου στην νοτιοανατολική ακτή του νησιού.

{google_map}37.66589, 26.88492|zoom:14|width:100%|height:300|{/google_map}   Η παραλία του Ηραίου βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό (χωριό) του Ηραίου. Το χωριό αναπτύσσεται συνεχώς και είναι το καλύτερο της Σάμου από πλευράς ρυμοτομίας. Έχει ένα όμορφο σχέδιο με τα σπίτια φτιαγμένα σε όμοια οικόπεδα και μπορεί να τα παρατηρήσει εύκολα ο ταξιδιώτης αεροπλάνου όταν αυτό πλησιάζει να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο "Αρίσταρχος" της Σάμου. Το καλοκαίρι το Ηραίον είναι γεμάτο ζωή και κίνηση από ξένους και ντόπιους και αποτελεί πάντα ένα δημοφιλή προορισμό. Στους κάθετους και οριζόντιους δρόμους του μπορείτε να βρείτε εστιατόρια, ουζερί, καφετέρειες και μπαρ στα οποία μπορείτε να φάτε και να διασκεδάσετε μέχρι αργά. Το…

Παραλία Ηραίου - Βαθμολογία

Πρόσβαση: Αυτοκίνητο, πόδια - 76%
Έδαφος παραλίας: Βότσαλο - 58%
Εσωτερικό παραλίας: Βότσαλο - 56%
Ομπρέλλες-Ξαπλώστρες: Ναι, Πληρώνετε - 57%
Μπαρ, Καφέ Μπαρ: Ναι - 79%
Εστιατόρια: Ναι - 82%
Βάθος βυθού: Μέτριος - 63%
Αίσθηση νερού: Δροσερό - 68%
Αέρας, Κυματισμός: Λίγα κύματα - 61%

67%

Βαθμός

Όμορφη παραλία στον οικισμό του Ηραίου. Δώστε τη δική σας βαθμολογία

Like
User Rating: 4.42 ( 6 votes)

Check Also

Κασονήσι: Εκεί ο Παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει! (Video)

Κασονήσι Σάμου: Απέραντο γαλάζιο στον επίγειο παράδεισο. Το Κασονήσι βρίσκεται στην ανατολική Σάμο απέναντι απά …