Παρασκευή , Απρίλιος 16 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Αφιερώματα / Πάμε Σάμο για διακοπές, αλλιώς!

Πάμε Σάμο για διακοπές, αλλιώς!

Διακοπές στη Σάμο αλλιώς!
Η Σάμος είναι το νησί όπου βασιλεύουν ο θρύλος και η ομορφιά. Το νησί του πατέρα των μαθηματικών Πυθαγόρα, του αστρονόμου Αρίσταρχου, του φιλόσοφου Επίκουρου. Είναι το σπίτι της Ήρας και ο τόπος που φιλοξένησε τον Ηρόδοτο και τον Αίσωπο. Σημαντικό εμπορικό κέντρο στο Αιγαίο, κατά την αρχαιότητα και μεγάλη ναυτική δύναμη ήρθε σε επαφή με σπουδαίους πολιτισμούς της Μεσογείου.

Δεν είναι τυχαίο που ο μεγάλος ιστορικός Ηρόδοτος την αξιολογούσε πρώτη ανάμεσα στις ελληνικές και τις βαρβαρικές πόλεις. Κέντρο του Ιωνικού πολιτισμού, γνώρισε μέρες απερίγραπτου μεγαλείου. Και το μεγαλείο αυτό δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Ακόμη και σήμερα, η γειτνίασή της με τις μικρασιατικές ακτές την καθιστά συνδετικό κρίκο μεταξύ δύο πολιτισμών που οι ιδιαιτερότητές τους δεν αποτελούν εμπόδιο για τη συνύπαρξη, συνεργασία και φιλία των λαών.

Η Σάμος είναι ένας τόπος με οργιαστική βλάστηση. Όλα γύρω σου στο παρθένο φυσικό τοπίο είναι φτιαγμένα από χρώματα και φως. Και κάθε βήμα είναι μια αποκάλυψη. Είτε βρεθείς στους επιβλητικούς ορεινούς της όγκους, όπως ο Κέρκης και η Άμπελος – με τις αλπικές θερμοκρασίες του χειμώνα και τις ασταμάτητες βροχές – είτε στις σπηλιές, τα φαράγγια και τις ρεματιές, το περιβάλλον της Σάμου θυμίζει ελληνική ενδοχώρα σε μικρογραφία.

Check Also

Σαμιώτικο κρασί: Το δώρο του θεού Διόνυσου στους ανθρώπους (video)

Σαμιώτικο κρασί από Μοσχάτο σταφύλι! Ποιοτικό, ελκυστικό και ανατρεπτικό συνάμα –έχοντας τη στόφα που αρμόζει …