Παρασκευή , Ιανουάριος 24 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Ο Θάνος Μικρούτσικος, η Αφροδίτη Μάνου και ο Κώστας Θωμαϊδης στο Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου

Ο Θάνος Μικρούτσικος, η Αφροδίτη Μάνου και ο Κώστας Θωμαϊδης στο Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου

Ο Θάνος Μικρούτσικος, η Αφροδίτη Μάνου και ο Κώστας Θωμαϊδης  ανταμώνουν το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιουλίου   2015 στις 9.30 το βράδυ στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ 

 Τα πρόσωπα και τα σχήματα δεν είναι διόλου τυχαία και αυτό είναι γνωστό – σημειολογικά και …όχι μόνο – σε μια πόλη που τουλάχιστον διαθέτει μνήμη.

«Αυτή τη βραδιά – όπως λέει ο Θάνος Μικρούτσικος – θα ακουστούν Τραγούδια με …αίμα. Τραγούδια από …πέτρα. Τραγούδια για το όνειρο που πάντα θα κυνηγάμε. Τραγούδια για να ξορκίσουμε τους εφιάλτες, που και τότε και τώρα μας περικυκλώνουν. Αυτά είναι τα τραγούδια που θα παίξουμε. Είναι τραγούδια της αθωότητάς μας, είναι τραγούδια της μνήμης μας. Και ένας Λαός που έχει μνήμη μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει»

Οι φωνές της Αφροδίτης και του Κώστα είναι οι πιο κατάλληλες να κάνουν το πέρασμα από το τότε στο τώρα. Δραματική – λυρική και επική ταυτοχρόνως- η Μάνου, με πάθος και ακρίβεια ο Θωμαίδης πλαισιωμένοι από τον πολυσύνθετο Θύμιο Παπαδόπουλο με τα πνευστά του, τον σπουδαίο Θοδωρή Οικονόμου με το πιάνο του και φυσικά από τον Θάνο Μικρούτσικο, θα μας ταξιδέψουν με τραγούδια που μας εμψύχωσαν και μας απογείωσαν
«Η πιο όμορφη θάλασσα», «ο Ντικ», «η Δίκοπη ζωή» θα είναι εκεί. Όπως και οι… «Κρύες γυναίκες» σε μια «Πιρόγα» θα συναντήσουν τη «Ρόζα». «Η Ταράτσα», «τα Κελιά» και το «Μιλώ» του Μίκη θα είναι εκεί.
Είναι ανάγκη μου –λέει ο Θάνος Μικρούτσικος- να μιλήσω τώρα με αυτό τον τρόπο. Θέλω να ξαναμαζέψω τα πολύτιμα και να τα δείξω στον κόσμο, ιδίως στους νεώτερους για να μάθουν τι κληρονομούν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   31  ΙΟΥΛΙΟΥ, ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ , ΩΡΑ: 21.30

Ερμηνεύουν:
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ
ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (πνευστά)
ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (πιάνο)

Προπώληση εισιτηρίων 10 €: Βιβλιοπωλείο Καραστάθη (Καρλόβασι) Τηλ: 2273032378
Βιβλιοπωλείο Κύκλος Αγ.Νικολάου 2 (Βαθύ) Τηλ: 2273023884
Γενική Είσοδος : 12
€ Φοιτητικό, Ανέργων, Άνω των 65: 10€
Τηλέφωνο κρατήσεων : 6934053441

Πηγή: Samosbook

Check Also

Χριστούγεννα στην Πόλη μας. Όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις της Σάμου

Πλούσιο είναι το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Α. Σάμου σε όλη τη διάρκεια των εορτών …