Δευτέρα , Σεπτέμβριος 21 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Μεγάλες εκπτώσεις στους επισκέπτες μας αυτό το καλοκαίρι

Μεγάλες εκπτώσεις στους επισκέπτες μας αυτό το καλοκαίρι

Με μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές είναι αποφασισμένοι να υποδεχθούν φέτος τους επισκέπτες οι φορείς και οι αρμόδιοι του νησιού για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του τουρισμού.

Σε κοινή τους δήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου δηλώνουν αποφασισμένοι να αναλάβουν δράση για το τουριστικό πρόβλημα της καλοκαιρινής σαιζόν 2016. Και όπως τονίζουν, για άλλη μια φορά οι υποσχέσεις του Υπουργείου Τουρισμού μένουν στα λόγια, όπως άλλωστε και τόσες ακόμη υποσχέσεις…
Η ανταπόκριση πάντως της Ένωσης ξενοδόχων Σάμου και του Συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων ήταν ελάχιστη!

Αναφέρει ακριβώς η ανακοίνωση:

Στα πλαίσια της προσπάθειας που έχουμε από κοινού αναλάβει για την πραγματοποίηση δράσεων με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο τουρισμός των νησιών μας και δεδομένου ότι διαπιστώνουμε κάθε μέρα που περνάει ότι οι υποσχέσεις του Υπουργείου Τουρισμού για δράσεις μένουν στα λόγια και δεν υλοποιούνται, αποφασίσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλία για δράση ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού.

Με σύνθημα «υποδεχόμαστε φέτος τους επισκέπτες μας με μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές» προσπαθήσαμε να καθοδηγήσομε την δημιουργία και προώθηση εκπτωτικών πακέτων διακοπών για Έλληνες επισκέπτες. Επισκεφτήκαμε την διοίκηση της Hellenic Seaways και εξασφαλίσαμε την πολύ σημαντική έκπτωση του 30% σε επιβάτες και οχήματα από όλους τους προορισμούς προς τη Σάμο για όλους οσους επωφεληθούν από τα προσφερόμενα πακέτα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία αυτών των πακέτων είναι η προσφορά προσφορών από μέρους των ξενοδόχων και των ιδιοκτήτων των ενοικιαζόμενων δωματίων ώστε ο συνδυασμός του χαμηλού ναύλου, της διανυκτέρευσης και των εκπτωτικών προσφορών των υπόλοιπων επαγγελματιών, που θα δίνεται με τη μορφή εκπτωτικής κάρτας, να δημιουργεί ελκυστικές προτάσεις διακοπών.

Ζητήθηκε από την Ένωση ξενοδόχων Σάμου και τον Σύλλογο ενοικιαζόμενων δωματίων, στα πλαίσια της άτυπης επιτροπής κρίσης που έχει δημιουργεί, να ζητήσουν από τα μέλη τους να δώσουν ανάλογες προφορές. Δυστυχώς, η ανταπόκριση ήταν ελάχιστη. Καλούμε λοιπόν τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων της Σάμου να ανταποκριθούν άμεσα προσκομίζοντας στο Επιμελητήριο Σάμου μέχρι τις 11 Απριλίου προσφορές ώστε να είναι δυνατή η δημιουργία, με το συντονισμό του Επιμελητηρίου, συνδυαστικών πακέτων. Είναι κρίμα να χαθεί μια σημαντική ευκαιρία για δημιουργία ζήτησης εσωτερικού τουρισμού. Φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό των νησιών μας και η ευθύνη όλων μας είναι να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατή ευκαιρία.

 

Το δικό μας σχόλιο συνοψίζεται στην πρόταση της ανακοίνωσης: Δυστυχώς, η ανταπόκριση ήταν ελάχιστη. Θα επανέλθουμε μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Check Also

Σάμος: Χίλιες και μία… τοπικές γεύσεις!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, με μεγάλη συμμετοχή των ντόπιων παραγωγών, ο τουρισμός «συναντήθηκε» με τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *