Δευτέρα , Φεβρουάριος 24 2020
elen
Home / Galleries / Μαραθόκαμπος (Gallery)

Μαραθόκαμπος (Gallery)

Φωτογραφίες από τον όμορφο Μαραθόκαμπο

Γραφικό χωριό που δεσπόζει στη νοτιοδυτική πλευρά της Σάμου. Χαρακτηριστικό του Μαραθόκαμπου είναι ότι συνδυάζει το παραδοσιακό στοιχείο με τις σύγχρονες ανέσεις. Σεργιανίζοντας κανείς στις γραφικές γειτονιές του χωριού, η ματιά του γεμίζει από εικόνες περασμένων εποχών. Πλακόστρωτοι δρόμοι, πέτρινα σπίτια, παραδοσιακές βρύσες, μικρές πλατείες κι εκκλησιές συνθέτουν τη ταυτότητα της περιοχής.
Ο Μαραθόκαμπος είναι κτισμένος στους πρόποδες του όρους Κερκετέα και γύρω από τον ομώνυμο κόλπο. Έτσι, αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρης του βουνού και της θάλασσας.
Στις όμορφες παραλίες Λιμνιώνα Βοτσαλάκια και Ψιλή Άμμος θα χαρείτε το μπάνιο σας και τα θαλάσσια σπορ. Επίσης, από τη παραλία Βοτσαλάκια ξεκινάει ένα μονοπάτι που οδηγεί στην υψηλότερη κορυφή του νησιού, του βουνού Κερκετέα (υψόμετρο 1400 μ.). Μια περιπατητική διαδρομή που οι οπαδοί του σπορ θα λατρέψετε.
Επίνειο της περιοχής αποτελεί ο Όρμος Μαραθόκαμπου που απέχει 4 χλμ. από το χωριό. Πρόκειται για μια πανέμορφη τοποθεσία που εξελίσσεται σε παραθεριστικό θέρετρο. Η εκτεταμένη αμμουδιά της προσελκύει πλήθος λουόμενων. Από το γραφικό ψαρολίμανο του Όρμου, ξεκινούν τα εκδρομικά καΐκια για τα γειτονικά νησάκια Σαμιοπούλα και Φούρνους.
Στο Μαραθόκαμπο βρίσκεται η σπηλιά του Πυθαγόρα. Είναι το σπήλαιο, στο οποίο σύμφωνα με την παράδοση βρήκε καταφύγιο ο σπουδαίος μαθηματικός της αρχαιότητας Πυθαγόρας όταν τον καταδίωκε ο Πολυκράτης. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ένα ακόμη σπήλαιο όπου στο εσωτερικό του έχει κτιστεί η εκκλησία της Παναγίας της Σαραντασκαλιώτισσας, με αξιόλογες τοιχογραφίες.
Στα δυτικά του Μαραθόκαμπου θα δείτε και το Κακοπέρατο σπήλαιο που το εσωτερικό του κοσμείται με θαυμάσιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
Ο Μαραθόκαμπος, που είναι και η έδρα του ομώνυμου δήμου, διακρίνεται για τις τουριστικές υποδομές του, που ικανοποιούν τις απαιτήσεις όλων των επισκεπτών.

Check Also

Εργαστήριο Δημιουργικής Φωτογραφίας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Εργαστήριο Δημιουργικής Φωτογραφίας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η βιβλιοθήκη του  Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο της φιλοξενίας της Νομαδικής Βιβλιοθήκης του Μεσογειακού Φεστιβάλ …